Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η καχυποψία ανάμεσα σε Σαμαρά - Βενιζέλο συνεχίζεται παρά τον ανασχηματισμό!!!



Νίκος Τριαντάφυλλος


Το μήνυμα ότι η νέα κυβέρνηση έχει υψηλό βαθμό συνοχής και επιταχύνει τους ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα επιδιώκει να μεταδώσει το κυβερνητικό επιτελείο στον απόηχο του ανασχηματισμού.
Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι η αμοιβαία καχυποψία δεν έχει υποχωρήσει, με τους επιτελείς τουπρωθυπουργού κ. Σαμαρά να παρακολουθούν με άγρυπνο βλέμμα τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ και τους εταίρους της ΝΔ να επιχειρούν να ψυχανεμισθούν πόσο ειλικρινής είναι η διάθεση συνεργασίας αλλά και να χαράσσουν την δική τους στρατηγική, με γνώμονα τις κομματικές τους στοχεύσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τους χαμηλούς τόνους που κρατήθηκαν, στελέχη της Ιπποκράτους δεν έκρυβαν χθες ότι θα επιθυμούσαν να έχουν ενημερωθεί έγκαιρα για την καρατόμηση της ηγεσίας τουΕΟΠΥΥ και την αντικατάσταση του κ. Παπαγεωργόπουλου από τον κ.Δημ. Κοντό.
Εξίσου ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι γαλάζιοι υπουργοί που συνεργάζονται με στελέχη τουΠΑΣΟΚ σπεύδουν για οδηγίες στο Μέγαρο Μαξίμου, και αντιστοίχως, οι «πράσινοι» ζητούν «μπούσουλα» από τον κ. Ευγγ. Βενιζέλο, ο οποίος, μάλιστα, θα προεδρεύσει ευρείας συσκέψεως σήμερα στην Ιπποκράτους.
Για τους περισσότερους, ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης είναι η συνεργασία μεταξύ του αντιπροέδρου της κ. Ευαγγ. Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών κ. Γιανν. Στουρνάρα, με δεδομένο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, οι σχέσεις τους διέπονταν από ένταση και αμοιβαία καχυποψία.
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, πάντως, φέρεται αποφασισμένος να εξαντλήσει τις προσπάθειες για την αποφυγή ενδοκυβερνητικών αναταράξεων, καθώς γνωρίζει ότι η κατάσταση της χώρας παραμένει κρίσιμα και οι σκόπελοι που θα πρέπει να υπερβληθούν το επόμενο διάστημα είναι πολλοί.
Χθες, το κυβερνητικό επιτελείο πήρε μια πρώτη, μεγάλη ανάσα με την εξέλιξη της υπόθεσης του αγωγού ΤΑΠ, αλλά και με την διαβεβαίωση των επικεφαλής της κινεζικής COSCO ότι ενδιαφέρονται για περαιτέρω επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα. 
Γνωρίζει, ωστόσο, ότι αυτά δεν αρκούν για να αποσοβήσουν τους κινδύνους που ελοχεύουν από τις νέες μαύρες τρύπες στα δημοσιονομικά, την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά από την ανεργία που εξακολουθεί να καλπάζει ανεξέλεγκτη…

newspost.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com