Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο χώρος της παιδείας και οι ΟΤΑ στο στόχαστρο των απολύσεων...



Αναζητούν το πλεονάζον προσωπικό για τις 2.000 απολύσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Πρώτοι στη λίστα οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους υπαλλήλους των Δήμων.
Σε επίπεδο εκπαιδευτικών όσοι βρίσκονται εκτός υπηρεσίας με μακροχρόνια άδεια ή πολλοί απ' όσους βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας. Για τους μεν πρώτους το φάσμα της απόλυσης είναι πολύ κοντά για τους μεν δεύτερους μάλλον κυριαρχεί το σενάριο της κάλυψης κενών θέσεων.
Σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους των ΟΤΑ φαίνεται ότι ξεκινάει νέος κύκλος κατάρτισης λιστών μέσα απ' τις οποίες θα βρεθούν σε πρώτη φάση οι υπάλληλοι που θα στελεχώσουν υπηρεσίες με κενά, αλλά σε δεύτερη φάση θα προκύψουν και οι υπάλληλοι που θα βρεθούν εκτός δημοσίου. Ένα σενάριο που εξετάζεται για να απολυθούν υπάλληλοι είναι το κλείσιμο δημοτικών επιχειρήσεων.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση των δομών σε δήμους και σχολικές μονάδες, έτσι ώστε να εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό.
Ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει πίστωση χρόνου έως τον Σεπτέμβριο από την τρόικα, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει με τους επικεφαλής του κλιμακίου τις επόμενες ημέρες.



newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com