Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Το 35% αξιωματικών και υπαξιωματικών τρώνε από το συσσίτιο των φαντάρων!!!

Γιάννης Κοκκινίδης

Στοιχεία –σοκ για τη διαβίωση των Ελλήνωνστρατιωτικών… Το  35% των εν ενεργείααξιωματικών και υπαξιωματικών του ΣτρατούΞηράς, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πια, αναγκάζονται και  διατρέφονται από το συσσίτιο των φαντάρων…
Οι αποδοχές τους έχουν «κουρευτεί» κατά 45% και κανείς δεν ξέρει αν τους περιμένει και άλλη μείωση. Και επειδή το θέμα είναι  πολύ σοβαρό να διευκρινίσουμε  ότι δεν σιτίζονται δωρεάν  τα  στελέχη αυτά  του Ελληνικού Στρατού.

Για το γεύμα που τους παρέχεται  στη μονάδα  όπου υπηρετούν πληρώνουν το Ελληνικό Δημόσιο. Δίνουν για το κάθε πιάτο φαΐ που τους σερβίρεται  περίπου 2,5 ευρώ (!)..  Όσο δηλαδή  έχει κοστολογηθεί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ότι είναι η δαπάνη  για την ατομική μερίδα φαγητού.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Πενταγώνου ολοένα και αυξάνονται οι υπαξιωματικοί καιαξιωματικοί που δηλώνουν ότι επιθυμούν να έχουν και αυτοί  μερίδα στο συσσίτιο της μονάδας τους, είτε είναι φασολάδα είτε είναι κατεψυγμένο ψάρι και κρέας.
Κύκλοι του ΓΕΣ υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία των στελεχών τους που σιτίζονται στις μονάδες είναιυπαξιωματικοί και Επαγγελματίες Οπλίτες. Πάντως αν υπολογίσει  κανείς  σε τι αριθμό αντιστοιχεί το 35% στους 50.000 υπαξιωματικούς και αξιωματικούς που υπηρετούν σήμερα  στον Ελληνικό Στρατό είμαστε αντιμέτωποι με ένα ανησυχητικό φαινόμενο. Ποιο είναι το ηθικό φρόνιμα  των ένστολων αυτών;
Αλλά και για τους υπόλοιπους υπαξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που δεν διατρέφονται από τοσυσσίτιο της μονάδας τους, δεν είναι καλύτερα τα πράγματα. Οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί κατά 45% . Και η μείωση  αυτή έγινε σε μισθούς που  δεν ήταν εξωπραγματικοί, με δεδομένο ότι το επάγγελμά τους έχει πολλές ιδιαιτερότητες και συνήθως δεν επιτρέπει λόγω των συχνώνμεταθέσεων την εργασία της συζύγου.
Τώρα αν ισχύσει ότι θα υπάρξει και νέο κούρεμα στις αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών κατά 10%, θα σημάνει αυτόματα ότι οι στρατιωτικοί θα βρεθούν σε ανέχεια με κλονισμένο το ηθικό φρόνημα. Η ηγεσία του ΓΕΣ αναρωτιέται πως στο μέλλον ένας αξιωματικός που διαχειρίζεται ανθρώπινες ζωές θα μπορεί απερίσπαστος να αφοσιωθεί στην αποστολή του;newspost
foto by blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr