Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Θα πληρώσουμε 1.3 δισ. ευρώ στους κερδοσκόπους!!!



Θησαυρίζουν εις βάρος της Ελλάδας οι υποτιθέμενοι σωτήρες!

Την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν από την έλλειψη ρευστότητας, η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεχίσει το ολέθριο λάθος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, πληρώνοντας στο ακέραιο ομόλογα που έμειναν εκτός PSI. Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να σπαταληθούν 1.3 δισ. από τη συνολική δόση των 3.3 που θα λάβει η Ελλάδα από το μηχανισμό βοήθειας, τη στιγμή που οι ανάγκες για κοινωνικές παρεμβάσεις είναι τεράστιες.
Πιο συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου, το Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που δεν εντάχθηκαν στο haircut του PSI, επειδή είχαν συναφθεί σε αλλοδαπό δίκαιο, ύψους 790 εκατομμυρίων ευρώ με κωδικό ISIN XS0372384064, που εκδόθηκε με κοινοπρακτική μορφή μέσω της γνωστής και μη εξαιρετέας Deutsche Bank Luxembourg. Ταυτόχρονα, στις 5 Ιουλίου, η χώρα μας πρέπει να πληρώσει και άλλο ομόλογο σε ελβετικό φράγκο με κωδικό CH0021839524) αξίας 540 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο βρίσκεται και αυτό σε γερμανικά χέρια. Την ώρα λοιπόν, που οι Έλληνες μικροομολογιούχοι έχασαν την περιουσία τους από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, κάποια καλά ενημερωμένα κέντρα σώρευσης πλουτισμού που κερδοσκοπούσαν εις βάρος της πατρίδας μας, πληρώνονται στο ακέραιο. Με απλά λόγια, τα χρήματα που λαμβάνει η χώρα μας ως δάνειο από τους ξένους, ανακυκλώνονται και φθάνουν ξανά στα χέρια τους, με μοναδική χαμένη την Ελλάδα, η οποία συνεχώς χρεώνεται παραπάνω λόγω τόκων.
Η νέα δόση που αναμένεται να λάβει, λοιπόν, η κυβέρνηση ούτε αυτή τη φορά πρόκειται να φτάσει σε εκείνους οι οποίοι την έχουν πραγματικά ανάγκη, αλλά θα πάει κατευθείαν στους τζογαρόδους εις βάρος της οικονομίας μας. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί από τους κατόχους των ομολόγων, οι οποίοι τα προμηθεύτηκαν έως και στο 25% της αξίας τους, αρνήθηκαν να μπουν στο PSI και σήμερα βλέπουν τα κέρδη τους να τετραπλασιάζονται.
Το παιχνίδι γίνεται ακόμα περισσότερο περίπλοκο, καθώς κυρίαρχος των volture funds που καλείται να αποπληρώσει η Ελλάδα, είναι ο γαμπρός της τέως Υπουργού Εξωτερικών και κύριας υποστηρίκτριας του Γιώργου Παπανδρέου, Χίλαρι Κλίντον. Δηλαδή, την ίδια στιγμή που η Κλίντον στήριζε δημόσια τους χειρισμούς Παπανδρέου, ο άνδρας της κόρης της και συνιδρυτής της Eaglevale Partners, Marc Mezvinsky, κυριολεκτικά θησαύριζε επενδύοντας στις πλάτες της καθημαγμένης μας χώρας και του δυσθεώρητου χρέους της.
Τα συνολικά ομόλογα που σήμερα βρίσκονται υπό την κατοχή μεγάλων hedge funds φτάνουν σε αξία τα 6.4 δισ. ευρώ, περίπου το 3.5% του ΑΕΠ της Ελλάδας, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εξοφληθεί στο ακέραιο μόλις 1.3 δισ. ευρώ και άλλα τόσα θα πρέπει να έχουμε πληρώσει μέχρι τις 5 Ιουλίου. Τα υπόλοιπα, έχουν ημερομηνίες πληρωμής διάσπαρτες στο μέλλον που φτάνουν μέχρι και το έτος 2057.
Μέσα σε όλα αυτά, αναδεικνύεται το μείζον για την εθνική ανεξαρτησία ζήτημα της εξεταστικής για την είσοδο μας στο Μνημόνιο, η οποία αν είχε προχωρήσει, θα μπορούσαμε σήμερα να έχουμε, ως χώρα, στο οπλοστάσιο μας σειρά νομικών επιχειρημάτων, προκειμένου να αρνηθούμε την πληρωμή κερδοσκόπων.


newsbomb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com