Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Κουβέλης: «Τον Ιούλιο ο ανασχηματισμός»




Συνέντευξη  έδωσε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος προσδιορίζει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης για τον Ιούλιο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναγνωρίζει την ύπαρξη προβλημάτων στην κυβέρνηση, στηλιτεύοντας την αλλαγή στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι στην επόμενη επίσκεψη της τρόικα δεν θα ζητηθούν νέα μέτρα. Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας, κρατά σταθερά κλειστή την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, ενώ δείχνει εξαιρετικά διστακτικός στην προοπτική κυβέρνησης της Αριστεράς.
«Εχω ήδη πει ότι η διαρκής συζήτηση για ανασχηματισμό βλάπτει την παραγωγή του κυβερνητικού έργου. Το ζητούμενο κάθε φορά είναι η αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης. Αυτό δεν εξαντλείται στα πρόσωπα που συγκροτούν την κυβέρνηση αλλά αφορά πρωτίστως πολιτικές, στοχοθεσία, διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής έργου. Τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η θέση μας σχετικά με την συμμετοχή πολιτικών στελεχών δεν έχει αλλάξει. Η συζήτηση στο κόμμα μας δεν έχει επιφέρει –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αλλαγή της θέσης μας», σχολιάζει και συμπληρώνει ότι «προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο ανασχηματισμός δεν θα γίνει άμεσα. Χρονικά θα τοποθετούσα αυτό το ενδεχόμενο τον Ιούλιο, ωστόσο πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού».
Σε ερώτηση για την παραμονή του κ. Μανιτάκη και του κ. Ρουπακιώτη απαντά ότι «θεωρούμε ότι οι κ. Μανιτάκης και Ρουπακιώτης έχουν ανταποκριθεί με επιτυχία στα υπουργικά τους καθήκοντα και δικαίωσαν την επιλογή μας να τους προτείνουμε. Δεν βλέπω κανέναν λόγο για μη παραμονή τους στο κυβερνητικό σχήμα. Τους περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com