Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Τριγμοί στα υψηλά δώματα της Εθνικής Φρουράς......


Υποστράτηγος και ταξίαρχος κατηγορούνται για συγκάλυψη παραπτωμάτων υφισταμένων τους



Λευκωσία: Με ωρολογιακή βόμβα μοιάζει η κατάσταση που επικρατεί στην Εθνική Φρουρά, μετά από πρόσφατο επεισόδιο που τάραξε τα θεμέλιά της. Έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες, όταν... ο Αρχηγός της Δύναμης, αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, διέταξε τη διενέργεια ανάκρισης εναντίον δύο ανώτατων αξιωματικών (ο λόγος για έναν υποστράτηγο κι έναν ταξίαρχο). Οι δύο αξιωματικοί, οι οποίοι υπηρετούν στην ίδια μονάδα στην επαρχία Λάρνακας, κατηγορούνται για συγκάλυψη παραπτωμάτων υφιστάμενων τους αξιωματικών.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από περίπου ένα μήνα η ΟΑΣ διενήργησε έφοδο σε στρατόπεδο της Λάρνακας. Ακολούθως ετοιμάστηκε έκθεση αναφορικά με τα όσα εντοπίστηκαν κατά την έφοδο και ο φάκελος υποβλήθηκε στο ΓΕΕΦ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Αρχηγός αφού πρώτα μελέτησε το φάκελο, διέταξε ανάκριση εναντίον των δύο ανώτατων αξιωματικών, με την κατηγορία ότι συγκάλυψαν παραπτώματα άλλων στελεχών. Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη παρέλαβαν το κατηγορητήριο και όταν ενημερώθηκαν για τις κατηγορίες αντέδρασαν έντονα.

Την οργή των δύο στελεχών προκάλεσε επίσης η ανάθεση της ανάκρισης σε υποστράτηγο, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες καταδικάστηκε με πρόστιμο €4.000 για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας υπαξιωματικού και εναντίον του συγκεκριμένου υποστράτηγου εκκρεμεί ακόμη η παραπομπή του σε πειθαρχικό συμβούλιο, για το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης.

Πέραν τούτου, κύκλοι της ΕΦ ανέφεραν στον «Φ» ότι θα ήταν πιο σωστό η ανάκριση να γινόταν από τον Υπαρχηγό της Ε.Φ. υποστράτηγο Αντρέα Πετρίδη, καθώς τόσο ο υπό κατηγορία υποστράτηγος όσο και ο ομόβαθμός του ανακριτής, πιθανόν να διεκδικήσουν τη θέση του Υπαρχηγού όταν λήξει η θητεία του νυν Υπαρχηγού.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται ο «Φ», οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί ζήτησαν με αναφορά τους προς το ΓΕΕΦ το διορισμό ανεξάρτητου ανακριτή.

Σε μια άλλη εξέλιξη, τα στελέχη που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα στη Λάρνακα, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, διότι όπως ισχυρίζονται ο αριθμός των εφόδων στο στρατόπεδό τους είναι δυσανάλογα μεγάλος συγκριτικά με άλλες μονάδες.

Γράφει: Νέαρχος Κυπριανού

(philenews.com)/staratalogia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com