Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Το 75% των Ευρωπαίων «βλέπει» επιδείνωση της κρίσης!!!!!!!!!!!!!!



Οι τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους θεωρούν ότι η οικονομική κρίση στη χώρα τους πρόκειται να επιδεινωθεί αυτό το χρόνο, σύμφωνα με μια έρευνα των Ipsos/CGI σε δείγμα 6.000 προσώπων που ζήτησε ο όμιλος Publicis, ο οποίος έκανε λόγο για μια «ζοφερή κατάσταση κι ένα....δύσκολο μέλλον». Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία του τομέα της διαφήμισης σε παγκόσμιο επίπεδο δημοσίευσε σήμερα ένα έγγραφο 110 σελίδων με τίτλο «Ευρώπη 2013, μια ήπειρος που παραπαίει», το οποίο περιέχει στοιχεία της ποσοτικής έρευνας που έγινε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο σε δείγμα 6.000 πολιτών σημαντικών ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία) από τις Ipsos/CGI και της ποιοτικής έρευνας σε δείγμα 400 ευρωπαίων πολιτών που διεξήγαγε το FreeThinking, ένα εργαστήριο μελετών που συνεργάζεται με την Publicis.

 Η κατάσταση είναι ζοφερή, το μέλλον φραγμένο, η εμπιστοσύνη στους εθνικούς θεσμούς μειώνεται και οι θεσμοί της Ευρώπης είναι απόντες. Αλλά αυτό που δημιουργεί ακόμη περισσότερο εντύπωση είναι η ρήξη ανάμεσα στο βορρά και στο νότο», σημειώνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Publicis Μορίς Λεβί στο προοίμιο της μελέτης. Για τους τρεις ευρωπαίους στους τέσσερις (75%) η κρίση στη χώρα τους θα επιδεινωθεί το χρόνο που έρχεται, σύμφωνα με την έρευνα. Οι Γάλλοι εμφανίζονται ακόμα περισσότερο απαισιόδοξοι (85%, εκ των οποίων το 23% θεωρεί ότι η κατάσταση «θα επιδεινωθεί πολύ»). «Υπ’ αυτό το πρίσμα είναι οι πρωταθλητές της απαισιοδοξίας στην Ευρώπη» σημειώνεται στην μελέτη. Και οι ίδιοι οι Γερμανοί φοβούνται ότι η ευρωπαϊκή κρίση θα φτάσει και σε αυτούς», με το 73% εξ αυτών να αναμένουν την επιδείνωση της κατάστασης στη δική τους χώρα. Μικρότερο ποσοστό πολιτών αναμένει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Πολωνία (60%). Οι Ισπανοί μοιάζουν να είναι λιγότερο απαισιόδοξοι: καθώς έχουν ήδη πληγεί ιδιαίτερα σκληρά, ένα σημαντικό ποσοστό τους εμφανίζεται να πιστεύει πως τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν να χειροτερεύουν, ενώ ένα 40% εξ αυτών θεωρεί ότι η κρίση θα αρχίσει να εξασθενεί το προσεχές διάστημα. Στους πληθυσμούς αυτών των έξι χωρών, τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι μια περιρρέουσα απαισιοδοξία (45%), μια λανθάνουσα ανησυχία (36%) κι εξίσου η παραίτηση (32%) και η οργή (32%), σύμφωνα με την έρευνα. Ερωτηθέντες σχετικά με το προσωπικό τους μέλλον, οι Ευρωπαίοι στην πλειοψηφία τους το θεωρούν «ανοιχτό» (61%). Μια μειοψηφία θεωρεί ότι την περιμένουν εμπόδια (39%, και μόλις ένα 5% ‘ανυπέρβλητοι φραγμοί’). Μόνο στην Γαλλία (51%) και στην Ιταλία (55%) η πλειοψηφία θεωρεί ότι την περιμένουν εμπόδια και σοβαρές δυσκολίες στο μέλλον, σύμφωνα με την έρευνα αυτή. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com