Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ: ΡΕΜΟΥΛΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΟΡΚΟΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ !!!





Στοιχεία που αποκαλύπτουν την ουσιαστική και τυπική χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών. Η καταβαράθρωση των οικονομικών του κόμματος, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της εκλογικής του δύναμης και της  κρατικής επιχορήγσης που λαμβάνει,  καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή έως αδύνατη την ανάκαμψή του.  Στο στόχαστρο επικρίσεων για κακοδιαχείριση μπαίνει τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου, γεγονός που δίνει πρόσθετα όπλα στον Ευ. Βενιζέλο για να προχωρήσει σε “επανίδρυση” του Κινήματος.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα και προέκυψαν από τον έλεγχο πέντε εταιριών ορκωτών λογιστών, στα ταμεία υπάρχει «μαύρη τρύπα» €100 εκατ.  Αν συνυπολογιστούν και δάνεια πάνω από 100 εκατ. τότε η τρύπα φτάνει στα €200 εκατ. Σε αυτά προστίθενται και οι οφειλές προς τους εργαζομένους, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ενοίκια και μια σειρά άλλων εκκρεμοτήτων, εκτοξεύοντας το σύνολο κοντά στα 230 εκατ.

Οι πιθανότητες να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του είναι μηδενικές, καθώς η εκλογική καταβαράθρωσή του και η συνεχιζόμενη φθορά του περιορίζουν τις πιθανότητες αύξησης των εισροών.

Ο κύριος όγκος των δανείων που είχε λάβει το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, ήταν από την Αγροτική Τράπεζα και τώρα έχουν περάσει στη Bad bank, δηλαδή στο δημόσιο χρέος και όπως φαίνεται τελικά θα επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους.

Ο επικοινωνιακό χειρισμός του θέματος σε συνδυασμό με την επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου στοχεύουν αφενός στην αποκλιμάκωση της εσωτερικής έντασης των υπαλλήλων κατά της ηγεσίας και αφετέρου στην προετοιμασία του τοπίου για προσφυγή του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 99 ή σε κάποια σχετική διάταξη.

Όπως επισημαίνουν πηγές που γνωρίζουν τους σχεδιασμούς ο Ευ. Βενιζέλος αναζητά λύση ώστε να απαλλάξει το κόμμα από τον Γιώργο Παπανδρέου και τα δάνεια.

Με βάση τα στοιχεία, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ποσό περίπου 800.000 ευρώ εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού.

Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία έχει διατελέσει συνεργάτις του Γιώργου Παπανδρέου.

Επιπλέον, στα 53,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργάζονταν το ΠΑΣΟΚ για μετακινήσεις στελεχών, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 εισιτήρια για έναν μόνο χρόνο.

Όλα τα παραπάνω ποσά φέρουν, σύμφωνα με το πόρισμα, και την υπογραφή του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με την ιδιότητα του διευθυντή.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com