Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Κοτζιάς κατά Σλοβάκου πρωθυπουργού: Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημά του ...


Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τις δηλώσεις του Σλοβάκου Πρωθυπουργού κ. Robert Fico.

«Είναι προφανές ότι ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός, ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές στη χώρα του, θέλει να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία με χολή και ανθρώπινο δράμα. Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημά του και να κατανοήσουμε πώς φιλοδοξεί, εφόσον επανεκλεγεί, να ασκήσει τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αναλάβει προσεχώς την προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι εάν η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε οι ροές αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν "σε μια άλλη γραμμή", για παράδειγμα στην ΠΓΔΜ και πως η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί και να γίνει ένα απέραντο hot spot.

«Φτάσαμε στο σημείο που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ», είχε πει χαρακτηριστικά από την Γευγελή, και μάλιστα, με... απειλητική διάθεση είχε απευθυνθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επιρρίπτοντάς του αποκλειστικές ευθύνες για την προσφυγική κρίση: «Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Ο Fico στις 2 Μαρτίου είχε επισκεφθεί τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για να συνομιλήσει με τους 25 Σλοβάκους αστυνομικούς που συμμετέχουν στους συνοριακούς ελέγχους, βοηθώντας τους συναδέλφους τους της ΠΓΔΜ.

Αναφερόμενος ξανά στο θέμα που έχει γίνει το επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε ότι θα θέσει το ζήτημα στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, την προσεχή Δευτέρα.

«Αν την Δευτέρα διαπιστώσουμε ότι η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και πάλι δεν λειτουργεί, και αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αυτό που μένει να γίνει είναι να προστατεύσουμε τα σύνορα (της ΕΕ) αλλού», είπε, σύμφωνα με το ηχογραφημένο απόσπασμα της ομιλίας του που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

«Πρόκειται για ένα θέμα οικονομικής μετανάστευσης. Αν η Ελλάδα δεν ενεργήσει (σ.σ. για να σταματήσει τους μετανάστες) --και η Ελλάδα δεν ενεργεί-- θα πρέπει να σταματήσουμε τους μετανάστες σε μια άλλη γραμμή. Και ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε τις χώρες που βρίσκονται σε αυτήν τη γραμμή», είπε ο Φίτσο μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Όλιβερ Σπασόφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com