Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΜΟΥΦΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕΤΕ:"ΜΗΝ ΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ"...


Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, δήλωσε πως τα μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης θα πρέπει να φέρονται προσεκτικά αναφορικά με τους εορτασμούς και την συμμετοχή τους σε θρησκευτικές γιορτές, παραδόσεις και έθιμα της χριστιανικής κοινότητας.
Ο Μέτε μιλώντας στην Γκιουντέμ σχετικά με το θέμα, είπε πως κάποιοι εκπαιδευτικοί φορείς δεν έδειξαν την δέουσα προσοχή σχετικά με τις θρησκευτικές και εθνικές ευαισθησίες της μειονότητας.
O Αχμέτ Μέτε  επ΄ευκαιρία της έναρξης των καρναβαλιών έδωσε κάποια μηνύματα προς τον κόσμο  και ζήτηση η μειονότητα να είναι  προσεκτική ιδιαίτερα σχετικά με τα παιδιά. Ο Μέτε ανέφερε τα εξής : Εάν στις γιορτές μας ένας δάσκαλος-μέλος της μειονότητας συγκέντρωνε τους χριστιανούς μαθητές και τους πήγαινε στην προσευχή θα γινόταν χαμός. Εν προκειμένω όμως δεν βλέπουμε την ίδια ευαισθησία από τους χριστιανούς δασκάλους. Διότι προσδοκούμε να έχουν ευαισθησία στα θέματα μας ως μουσουλμάνοι. Δηλαδή το να βάζουν ρούχα για καρναβάλια στα μουσουλμανάκια ή να τα ντύνουν σαν Άγιο Βασίλη, είναι μια κατάσταση απαράδεκτη για μουσουλμάνους. Δεν είναι ηθικό η απέναντι πλευρά να επωφελείται από την καλή προαίρεση των μουσουλμάνων γονέων και να κάνει τέτοια πράματα. Στα πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού πρέπει να αυτά να προσέχονται. Διότι οι μουσουλμάνοι δεν έχουν έθιμο συμμετοχής στα καρναβάλια ή σε άλλη θρησκευτική ημέρα.
Ο Μέτε κάνοντας έκκληση προς τους γονείς είπε : ¨Οι γονείς είναι ανάγκη να προσέχουν τι γίνεται στο σχολείο, τι διδάσκεται στα παιδιά και τι τους επιβάλλεται.
……………

……………
http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/1384
2/3/2016

Σχ : Ο Μέτε μόνο χαζός δεν είναι. Ξέρει πως τα καρναβάλια δεν είναι χριστιανική γιορτή. Αλλά δεν θέλει να περιχαρακώσει το ¨κοπάδι  του¨. Δεν θέλει κοινές παρέες, κοινούς εορτασμούς κ.λ.π Διότι αυτή είναι η ¨δουλειά¨ του...
























http://tourkikanea.gr/2016/03/mete-105/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com