Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πανικός στο Μαξίμου από το απόλυτο αλαλούμ με τους πρόσφυγες !...


Λεωφορεία γεμάτα Αφγανούς κατεβαίνουν από Ειδομένη στην Αθήνα...

Απέραντη τραγωδία με τους μετανάστες από την Ειδομένη ως τον Πειραιά - Μανάδες, γέροι και παιδιά στους δρόμους ενώ η Πολιτεία είναι απούσα - «Πλημμύρισαν» τα κέντρα υποδοχής σε Ελαιώνα, Ελληνικό, Σχιστό και τα hotspots στα νησιά.

Χιλιάδες καταφτάνουν, κανείς δεν φεύγει: αυτή η φράση συνοψίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα με τους μετανάστες. Ενώ στα νησιά υπάρχουν καθημερινά αφίξεις χιλιάδων μεταναστών, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρονται στον Πειραιά ο επόμενος τους προορισμός, που είναι η Ειδομένη για να συνεχίσουν το ταξίδι προς Ευρώπη έχει κλείσει. Κι όλα αυτά ενώ η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε εδώ και εβδομάδες ποιες είναι οι προθέσεις ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες πλέον αυτονομούνται και παραβιάζουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται συλλογικά σε επίπεδο ΕΕ.

Το ντόμινο ξεκίνησε από την Κροατία που μπλόκαρε τους μετανάστες από το Αφγανιστάν. Αυτό οδήγησε και την Σερβία στην απόφαση να σταματήσει την διέλευση Αφγανών. Με αυτό το επιχείρημα -ότι οι Αφγανοί θα εγκλωβιστούν στην πΓΔΜ- οι Σκοπιανοί κρατούν κλειστά τα σύνορα με αποτέλεσμα στην Ειδομένη η κατάσταση να είναι ασφυκτική.

Από τις 7.30 το πρωί είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των Αφγανών από τον καταυλισμό της Ειδομένης. Ήδη, αναχώρησαν για την Αθήνα 14 λεωφορεία με Αφγανούς. Η αστυνομία, ωστόσο, παραμένει στον χώρο καθώς υπάρχουν και άλλα άτομα από το Αφγανιστάν. Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή δήλωσε πως πρέπει να γίνεται σωστός έλεγχος των ανθρώπων που προσεγγίζουν στην ουδέτερη ζώνη, μετά την απαγόρευση διέλευσης σε Αφγανούς. "Πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθεί και πάλι πρόβλημα" είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι στην ουδέτερη ζώνη, από πλευράς ΠΓΔΜ, αναμένουν για επαναπροώθηση 67 άτομα από τις χώρες του Μαγκρέμπ.

Στο μεταξύ, καθηλωμένα παραμένουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης τρένα που μεταφέρουν φορτία, αφού δεν έχουν ελευθερωθεί ακόμη από τους Αφγανούς οι σιδηροδρομικές γραμμές. Όπως είπε ο εκπρόσωπος μεταφορικής εταιρείας Ανέστης Σαχπελίδης, "έξι τρένα αναμένεται να ανέβουν, έξι να κατέβουν, μεταφέροντας πετρέλαιο και κοντέινερ".


Ατυπο hot spot ο Πειραιάς
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε νωρίς το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 1» μεταφέροντας 1.130 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Λίγες ώρες αργότερα κατέπλευσε και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» με 10 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω. Το μεσημέρι έφτασε και το πλοίο «Νήσος Μύκονος» με 220 μετανάστες από τη Σάμο.

Όσοι φτάνουν και έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, ενημερώνονται μεν ότι δεν μπορούν να περάσουν από τα σύνορα, καθώς αυτά είναι κλειστά, ωστόσο οι αρχές τους αφήνουν να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να κατευθυνθούν κανονικά προς την Ειδομένη.

Στο χώρο του λιμανιού λειτουργεί ουσιαστικά ένα άτυπο hotspot, με τις αρχές να ελέγχουν τα χαρτιά των μεταναστών και των προσφύγων και να τους διαχωρίζουν, ανάλογα με το αν διαθέτουν τα κατάλληλα έγγραφα.

Εκείνοι που έχουν όλα τα χαρτιά που χρειάζονται, κυρίως Σύροι, μπαίνουν κανονικά στα πούλμαν και κατευθύνονται προς την Ειδομένη. Οι υπόλοιποι παραμένουν στον χώρο του λιμανιού. Στο σημείο βρέθηκε μάλιστα και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μόραλης, προκειμένου να συντονίσει την κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να διαμοιραστούν σε διάφορα σημεία της Αττικής, όπως στο Σχιστό και τον Ελαιώνα.
Δεν παραιτείται ο Μουζάλας
Σε διάψευση δημοσιευμάτων που έφεραν τον Γιάννη Μουζάλα να παραιτείται προχώρησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Τα δημοσιεύματα τα οποία βασίζονται πάνω στην φημολογία παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τη στιγμή που ακόμη και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος δεν βοηθούν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ο κ. Μουζάλας, «την ώρα που διαδίδεται η φήμη της παραίτησής του βρίσκεται στη Μυτιλήνη καθώς συνοδεύει τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι», ενώ αύριο ο υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες ώστε να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε.

«Η διάψευση είναι η πρώτη αντίδραση. Η δεύτερη αντίδραση είναι η απορία, από πού προκύπτουν αυτά τα δημοσιεύματα και τι εξυπηρετούν», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com