Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...




213 ΔΙΣ ΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΔΕΗ, ΤΕΛΩΝΕΙΑ-627.000 ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ




ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!




Γράφει ο Ισαάκ Διαμανατίδης



Πάνω οι φόροι, κάτω τα έσοδα, λένε τα επίσημα στοιχεία κι όμως τροϊκανοί και κυβέρνηση ετοιμάζουν καινούργια κοστούμια, παρότι είναι βέβαιο ότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αυξήσουν τα χρέη των Ελλήνων προς το δημόσιο, τις τράπεζες τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΕΗ. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη που σημαίνει ότι εκτός από το πορτοφόλι κινδυνεύουμε να χάσουμε και όλη την υπόλοιπη περιουσία μας από κατασχέσεις.



Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο έχουν φτάσει τα 85 δισεκατομμύρια από 30 που ήταν το 2009. Ένας στους τρεις Έλληνες φορολογούμενους είναι στο κόκκινο. Ωστόσο, από το σύνολο του χρέους είναι ζήτημα αν θα εισπραχθούν 10 δισεκατομμύρια. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ληξιπρόθεσμο χρέος των Ελλήνων προς τις Τράπεζες. Τα κόκκινα δάνεια έχουν ξεπεράσει τα 107 δισεκατομμύρια. Μεγάλα, 14,8 δισεκατομμύρια ευρώ, και τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που το 2015 αυξήθηκαν κατά 2,5 δις.



Οι οφειλέτες ανέρχονται σε 627.000. Παρά τις ρυθμίσεις, η αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι αξεπέραστη. Αν στα χρέη αυτά προσθέσουμε και τις οφειλές προς τα τελωνεία 3,7 δις. και τη ΔΕΗ 2,5 δις, το κοκτέιλ γίνεται εκρηκτικό. Τα χαράτσια συνεχίζονται, παρότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική μας δυνατότητα. 



Μας πήραν τους μισθούς, μας πήραν τις συντάξεις και τώρα έβαλαν στο μάτι τα σπίτια μας.



 

ΠΗΓΗ: apodytiriakias
 http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_996.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com