Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Έως την ερχόμενη Πέμπτη η αποχή των συμβολαιογράφων ...


Τη συνέχιση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος σε ένδειξη διαφωνίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή των συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από αύριο, Τρίτη, έως και την ερχόμενη Πέμπτη (23 – 25 Φεβρουαρίου 2016). Παράλληλα, λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες μεθαύριο Τετάρτη 24.2.2016 πλειστηριασμοί.
Όμως, συνεχίζεται και η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, όπου θα κριθεί και πάλι η συνέχιση ή όχι της αποχής. Ακόμη, την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 11 π.μ., ο δικηγορικός κόσμος θα πραγματοποιήσει αποκλεισμό και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων κατά του ασφαλιστικού νομοσχέδιου της Κυβέρνησης άρχισε στις 12 Ιανουαρίου 2016 και έκτοτε συνεχίζεται αδιαλείπτως, λαμβάνοντας το χαρακτήρα απεργίας διαρκείας.
Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά την τελευταία συνεδρίασή αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων του δικηγορικού κόσμου, αφού διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου και χορήγηση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων στοιχείων προκειμένου να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς». Τέλος, την ερχόμενη Πέμπτη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεδρίαση και πάλι η συντονιστικής επιτροπή για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com