Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Οι Tούρκοι παρατάσσουν τον πολεμικό στόλο τους στο Αιγαίο-Αποκαλυπτικοί χάρτες !...







Έκλεισε ολόκληρο το Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις η τουρκική ηγεσία σε μία ένδειξη πρωτοφανούς προκλητικότητας και απαξίας . Συγκεκριμένα με τις ΝΟΤΑΜ Α5885/15, Α5884/15 και Α5881/15 και τις αντίστοιχες NAVTEX (σε ότι αφορά την δέσμευση των θαλασσίων περιοχών) δεσμεύει τρεις μεγάλες περιοχές στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο.
Η περίοδος της δέσμευσης είναι από 1η Ιανουαρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 και όπως θα δείτε στους χάρτες που ακολουθούν ουσιαστικά οι τούρκοι κλείνουν νευραλγικές περιοχές τού ελληνικού πελάγους με το ΥΠΕΞ να μην έχει αντιδράσει ακόμα στην πρόκληση αυτή.
Η Τουρκία δέσμευσε επίσης εναέριες περιοχές, εντός του ελληνικού FIR και του ΕΕΧ επίσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για αεροπορικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο διάστημα 12-16 Ιανουαρίου, ενώ δέσμευσε επίσης περιοχή σε παραπλήσιο σημείο επίσης για ασκήσεις της τουρκικής Αεροπορίας στις 11 Ιανουαρίου με τη ΝΟΤΑΜ Β2729/15.
Επίσης σε απάντηση προηγουμένων ελληνικών ΝΟΤΑΜ, η Τουρκία εξέδωσε νέες απαντητικές ΝΟΤΑΜ, όπου απορρίπτει τις ελληνικές θέσεις που είχαν διατυπωθεί ως απάντηση στις αρχικές τουρκικές και σημειώνει ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η προσέγγιση στην περιοχή των τουρκικών ασκήσεων (οι οποίες εκτελούνται σε μεγάλο μέρος τους εντος του ελληνικού εναέριου χώρου) και ότι η ίδια η Τουρκία αναλαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας και ότι η ελληνικλές ΝΟΤΑΜ είναι πλήρως άκυρες!
Ουσιαστικά αυτό που λένε οι τούρκοι είναι ότι αν τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη ή πλοία επιχειρήσουν να πλησιάσουν την Μεγίστη ή να πλεύσουν ή πετάξουν κοντά στο νησί θα πρέπει υποχρεωτικά να πάρουν την άδεια των τουρκικών αρχών, αν δεν θέλουν να δεχθούν τα τουρκικά πυρά
Δείτε χάρτες όπου αποτυπώνονται οι περιοχές που δεσμεύει η Τουρκία:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com