Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΜΑ: «Μετακινήσεις Προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ»...




 Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας
               ΈΤΟΣ ΊΔΡΥΣΗΣ 2001
Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας
ΈΤΟΣ ΊΔΡΥΣΗΣ 2001
Αριθμός Μητρώου: 6880
Email: eplskmaked @ yahoo . gr
Ιστοχώρος: eplskmaked.blogspot.gr
Fax : 2392026646
Αρ. πρωτ.: 02/2016 Θεσσαλονίκη 02-01-2016
ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ &
ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο
2) ΑΡΧΗΓΟ ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ Λ.Σ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο
3) Α' ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ Λ.Σ. ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟ Αθανάσιο
4) ΔΙΠΡΟΠ Α'
ΚΟΙΝ: 1) Μέλη Ένωσης
2) Π.Ε.Α.Λ.Σ.
3) Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
ΘΕΜΑ: «Μετακινήσεις προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ».
ΣΧΕΤ: Α) Ν. 4336/2015 (94-Α)
Β) Η ΩΠ 301413/12-15 Διαταγή ΥΝΑΝΠ/ΓΔΟΥ/ΔΙΠΡΟΠ-Α
Με την (Α) σχετική και έως ότου εκδοθεί ΠΔ οδοιπορικών για το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ορίζονται τα ποσά διανυκτέρευσης για μετακινήσειςαποσπάσεις για εκτέλεση υπηρεσίας, τα οποία από 01-01-2016 είναι μέχρι 80ανά διανυκτέρευση από τον βαθμό του Πλοιάρχου έως του Αντιναυάρχου και μέχρι 60 ανά διανακτύρευση για τους μετακινούμενους συναδέλφους έως και τον βαθμό του Αντιπλοιάρχου. Ποσά με τα οποία, ΜΠΟΡΕΙ ο μετακινούμενος συνάδελφος να έχει μιά αξιοπρεπή διαμονή.
Με την (Β) σχετική όμως, έρχεται η ΔΙΠΡΟΠ να ορίσει τα ποσά ανά διανυκτέρευση σε 50 € και 40 αντίστοιχα, λόγω εξαιρετικά περιορισμένων διαθέσιμων πιστώσεων στον προϋπολογισμό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ έτους 2016, που αφορούν τις μετακινήσεις προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
Κατόπιν των ανωτέρω, καταθέτουμε τα εξής ερωτήματα προς την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Αρχηγείου μας:
α) Εφόσον οι μετακινήσεις για εκτέλεση Υπηρεσίας την τελευταία διετία είναι συνεχείς και αδιάκοπτες, γιατί δεν προβλέφθηκε η αύξηση των πιστώσεων στον συγκεκριμένο ΚΑΕ;
β) Οι συνάδελφοι που μετακινούνται για εκτέλεση Υπηρεσίας κάτω από δύσκολες συνθήκες, θα πρέπει να καλύψουν το έλλειμμα στο δημοσιονομικό χρέος;
γ) Τα χρήματα που λαμβάνουμε από την FRONTEX για την ενίσχυση και φύλαξη των συνόρων, δεν χρησιμοποιούνται και για τις μετακινήσεις των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ;

δ) Γιατί δεν φροντίζει η Υπηρεσία για την εξεύρεση αξιοπρεπούς καταλύμματος για τους μετακινούμενους συναδέλφους;
Καλούμε την πολιτική και φυσική μας Ηγεσία, να πάρουν θέση επί του θέματος, καταργώντας άμεσα την (Β) σχετική και αποδίδοντας στους μετακινούμενους συναδέλφους, το μέγιστο ποσό ανά διανυκτέρευση που ορίζει η (Α) σχετική.
Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, τήρηση ωραρίου και καταβολή των δεδουλευμένων ζητάμε, για να μπορούμε ν' αποδίδουμε τα μέγιστα στο πολύ δύσκολο έργο μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com