Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Αυστηροί αποτρεπτικοί έλεγχοι από Δανία και Σουηδία – Σε κίνδυνο η συνθήκη Σένγκεν…



Σε κίνδυνο βρίσκεται η… ζώνη ελεύθερης μετακίνησης χωρίς διαβατήριο Σένγκεν μετά τα νέα μέτρα ελέγχων στα σύνορα Δανίας και Σουηδίας, εκτίμησε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.
Η προσφυγική κρίση, με την είσοδο στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης περισσότερων από 1 εκατομμυρίου προσφύγων, κυρίως μέσω Ελλάδας το 2015, έχει οδηγήσει πολλές χώρες – μέλη της Ένωσης και πιο ειδικά της συνθήκης Σένγκεν (στην οποία λαμβάνουν μέρος 22 εκ των 28 κρατών – μελών της Ε.Ε.) να εντείνουν τους ελέγχους στα σύνορά τους, αίροντας στην πράξη την απόλυτη ελευθερία μετακίνησης η οποία είχε κατακτηθεί τα τελευταία 15 χρόνια.
Δανία και Σουηδία έχουν λάβει αποτρεπτικά μέτρα για τη μετανάστευση, θεωρώντας ότι δεν μπορούν να δεχτούν μεγάλους αριθμούς επιπλέον προσφύγων σε σχέση με αυτούς που ήδη έχουν φθάσει στη Σκανδιναβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com