Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Oι Επτά Λόγοι για Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας ...


Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε Μονάδες Εκστρατείας.
Σοβαροί στρατιωτικοί, χωρίς κομματικές παρωπίδες, εκτι­μούν ότι είναι επιβεβλημένη η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους δώδεκα μήνες. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη στρατιωτικού προ­σωπικού (στρατεύσιμοι) σε κρίσιμες Μονάδες Εκστρατείας. Οι βασικοί λόγοι που καθιστούν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας αναγκαία, κατά τρεις τουλάχιστον μή­νες, είναι οι εξής:…
1. Η αναδιοργάνωση της δομής του στρατεύματος έχει καθυστερήσει τό­σο πολύ, ώστε πλέον ακούγεται ως ανέκδοτο.
2. Η πρόταση για υποχρεωτική στρά­τευση των γυναικών, που απορρίφθηκε μετά… «χαχάνων».
3. Όσοι εκ των στρατευσίμων σήμερα δηλώσουν ομοφυλόφιλοι, με το ισχύον καθεστώς, κατά ένα μεγάλο ποσοστό απαλλάσσον­ται από τη στρατιωτική τους θητεία. Οι τραβεστί παίρνουν απο­λυτήριο στρατού, αμέσως μόλις «εμφανιστούν» στα ΚΕΝ.
4. Τα ρουσφέτια των «ημετέρων» στρατιωτών, που υπηρετούν τη θητεία τους στα «σύνορα» της οδού Μεσογείου με τον Δήμο Παπάγου, καλά κρατούν και με αυτή την κυβέρνηση.
5. Οι πολλές αναβολές και οι απαλλα­γές από την υποχρέωση της στράτευ­σης, για ψυχολογικούς και άλλους λό­γους, που σχετίζονται με προβλήματα υγείας ή με οικογενειακά προβλήμα­τα.
6. Δεν υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία οι αντιρρησίες συνείδησης.
7. Η αποτυχία του θεσμού των ΕΠΟΠ. Χρειάζεται ο στρατός επαγγελματίες οπλίτες, αλλά με διαφορετική διοικητική οργάνωση και δομή. Και, φυσικά, επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια, δεν γί­νονται προσλήψεις ούτε σε ΕΠΟΠ.


 http://espekm.gr/home/?p=12224

Εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr