Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Δανία: Μαθήματα στους πρόσφυγες για τη νυχτερινή ζωή και τη σεξουαλικότητα !!!


Οι αιτούντες άσυλο στη Δανία θα διδαχθούν τους «κώδικες» της νυχτερινής ζωής της χώρας, ώστε να συμπεριφέρονται αναλόγως και να αποφύγουν τυχόν «ολισθήματα» απέναντι στις γυναίκες, μετέδωσε σήμερα η δημόσια τηλεόραση DR.

Κοινωνικοί λειτουργοί θα επισκεφθούν την επόμενη εβδομάδα δύο κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην κοινότητα του Σέντερμπεργκ για να τους εξηγήσουν πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται.

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή στάθηκαν διάφορα επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν πρόσφυγες και μετανάστες σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα της περιοχής.

«Επειδή μια γυναίκα χαμογέλασε, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να πας να καθίσεις δίπλα της και να την αγγίζεις. Είναι προφανές ότι αυτό θεωρείται απαράδεκτο στη δανέζικη κοινωνία και κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες για το θέμα αυτό», ανέφερε στην τηλεόραση μια υπεύθυνη του προγράμματος, η Μαρί Μπαρτόλντι.

Ένα πιο γενικό μάθημα «εισαγωγής στα ήθη» της Δανίας, το οποίο παρακολουθούν όλοι οι νεοαφιχθέντες, καταπιάνεται με το θέμα της σεξουαλικότητας.

Στη Νορβηγία, για να καταπολεμηθεί η βία σε βάρος των γυναικών και για να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση των ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο, τους προσφέρεται ένα μάθημα για να αντιληφθούν καλύτερα πώς είναι μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν ελεύθερα, πίνουν και διασκεδάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com