Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 5 συλλήψεις μελών ΜΚΟ στη Λέσβο για διευκόλυνση παράνομης εισόδου προσφύγων !!!

OI ΔΥΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ,ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ...



Πέντε εργαζόμενοι σε δυο (M.K.O.) μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων, δυο μουσουλμάνοι, αραβικής καταγωγής, υπηκοότητας Δανίας και τρεις Ισπανοί, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, με την κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στη χώρα αλλοδαπών και συγκεκριμένα προσφύγων και μεταναστών. Ας σημειωθεί ότι οι τρεις Ισπανοί δηλώνουν πυροσβέστες, κρατικοί υπάλληλοι, που λειτουργούν στη Λέσβο εργαζόμενοι εθελοντικά ως διασώστες στα πλαίσια άδειας από την υπηρεσία τους.
Οι πέντε συνελήφθησαν σήμερα το πρωί επιβαίνοντες στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος το οποίο ανήκει σε μια από τις δυο οργανώσεις. Σύμφωνα με τη δικογραφία ευρισκόμενοι στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας επιχειρούσαν ρυμουλκώντας βάρκες με μετανάστες χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν, ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Επίσης σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος επιχειρούσαν για ακόμα μια φορά χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές για τη δράση τους.
 
Σημειώνεται ότι τρεις από αυτούς, χθες το μεσημέρι, είχαν προσαχθεί από τις Λιμενικές αρχές για ανάλογο περιστατικό.
 
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των πέντε κατηγορουμένων στους οποίους απευθύνθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπαν ότι θα προβούν σε δηλώσεις μετά τη μελέτη της δικογραφίας και αφού προηγουμένων απαγγελθούν κατηγορίες.
 
 
 
up date  1
 
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βοήθεια σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα απήγγειλε σήμερα το απόγευμα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης σε βάρος πέντε εργαζόμενοι σε δυο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων. Οι δυο από αυτούς μουσουλμάνοι Αραβικής καταγωγής υπηκοότητας Δανίας και οι τρεις Ισπανοί. Εναντίον τριών από αυτούς απαγγέλθηκαν και κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια. Όπως είναι γνωστό από προηγούμενη είδηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ οι πέντε συνελήφθησαν σήμερα τα χαράματα επιβαίνοντες στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος το οποίο ανήκει σε μια από τις δυο οργανώσεις. Σύμφωνα με τη δικογραφία ευρισκόμενοι στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας επιχειρούσαν ρυμουλκώντας βάρκες με μετανάστες χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν, ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Επίσης και σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία για μια ακόμα φορά χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές για τη δράση τους. Και οι πέντε πήραν προθεσμία από τον Ανακριτή να απολογηθούν το ερχόμενο Σαββάτο και μέχρι τότε κρατούνται στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 

 
up date  2
«Επαγγελματίες πυροσβέστες από τη Ισπανία που έχουν έλθει στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες» δηλώνουν οι τρεις κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος Ισπανοί μέλη της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «PROEMAID» που συνελήφθησαν σήμερα από στελέχη του Λιμενικού Σώματος για βοήθεια σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα. «Δεν μπορούσαμε να επιχειρήσουμε με το δικό μας σκάφος και επιβιβάστηκαν τρία από τα μέλη μας σε σκάφος άλλης οργάνωσης προκειμένου να βοηθήσουμε κάποια βάρκα για την οποία ειδοποιηθήκαμε ότι κινδύνευε. Ξαφνικά το λιμενικό μας ζήτησε να τους ακολουθήσουμε και στη συνέχει τα μέλη μας συνελήφθησαν χωρίς να έχουμε καταλάβει το γιατί» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Τόνι Αμαδόρ εκπροσωπώντας την οργάνωση.
Ο δικηγόρος Μυτιλήνης Χάρης Πέτσικος συνήγορος των τριών ισπανών δήλωσε πως «Οι εντολείς μου είναι επαγγελματίες πυροσβέστες στην Ισπανία και ανήκουν σε μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις. Είναι εκπαιδευμένοι διασώστες και βρίσκονται εδώ για να σώζουν ζωές. Η δράση της οργάνωσης είναι σε γνώση του λιμενικού και έχουν κατατεθεί η απαραίτητες διαπιστεύσεις. Οι πελάτες μου δεν αντιλαμβάνονται τους λόγους για τους οποίους έχουν συλληφθεί από τη στιγμή που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα και το μόνο που έκαναν ήταν να βοηθούν πρόσφυγες».
Ο συνήγορος των άλλων δύο κατηγορουμένων μελών της Δανικής οργάνωσης «TEAM HUMANITΥ» δικηγόρος Μυτιλήνης Θεμιστοκλής Κεφάλας δήλωσε στην ΕΡΤ: «Θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε στις αρχές ότι σώζουμε ζωές και ότι δεν έγινε καμία ενέργεια παροχής βοήθειας για παράνομη είσοδο στη χώρα».
Με ανακοίνωση της πριν λίγο στο Διαδίκτυο, οργάνωση «TEAM HUMANITY» καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να απελευθερώσει τους παράνομα κρατούμενους εθελοντές που συνελήφθησαν επειδή και μόνο προσπαθούσαν αν σώσουν ανθρώπινες ζωές».
Οι πέντε κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον Ανακριτή το ερχόμενο Σαββάτο και έως τότε κρατούνται.
Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ -ΜΠΕ


up date 3 - η ανακοίνωση από τη Λιμενική Αρχή:
Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και για παράνομη οπλοκατοχή προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Α.Θ.), εντόπισε ημεδαπό ιδιωτικής χρήσης ταχύπλοο σκάφος, να κινείται πλησίον λέμβων με αλλοδαπούς ευρισκόμενων εντός Τουρκικών χωρικών υδάτων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Αεροδρομίου ν. Λέσβου, χωρίς προς τούτο άδεια. Στη θέα του Π.Α.Θ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το εν λόγω ταχύπλοο επιχείρησε να απομακρυνθεί και ακολούθησε καταρχήν καταδίωξη, η οποία δεν συνεχίστηκε καθόσον ανωτέρω σκάφος προέβη σε κράτηση μηχανών. Κατόπιν, το Τ/Χ σκάφος και τα πέντε (05) αλλοδαπά μέλη πληρώματος του, οδηγήθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης όπου κατόπιν σχετικής ενημέρωσης αρμόδιου Εισαγγελέα συνελήφθησαν. Το Τ/Χ σκάφος κατασχέθηκε ενώ επ'αυτού εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τρία (03) μαχαίρια στιλέτα, και δύο (02) ψηφιακές διόπτρες νυκτός. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.


-----------
φωτο 3: Το σκάφος της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης από τη Δανία σήμερα Πέμπτη στο λιμανι της Μυτιλήνης. Με αυτό επιχειρούσαν οι πέντε εργαζόμενοι σε δυο ΜΚΟ που συνελήφθησαν σήμερα το πρωί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com