Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Πετρέλαιο από το Ιράν θα πάρει η Ελλάδα ...


Θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης..

Τη συμφωνία μεταξύ των ΕΛΠΕ και της Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράν (NIOC), φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της ιστοσελίδας η «Wall Street Journal», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που αγοράζει ιρανικό πετρέλαιο.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στις ανακοινώσεις τόσο των ΕΛΠΕ όσο και της ιρανικής εταιρείας, ενώ υπάρχει αναφορά και στις επαφές που είχε η ιρανική αποστολή στην Αθήνα και με τον υπουργό Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη.
Τα ΕΛΠΕ θα προμηθεύονται το 25% των αναγκών τους από την NIOC ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει και ρύθμιση παλαιότερης οφειλής τους (εκτιμάται σε 550 έως 650 εκατ. ευρώ) προς την ιρανική εταιρεία η οποία θα αποπληρωθεί σε βάθος τετραετίας.
Η οικονομία του Ιράν βασίζεται και ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το ίδιο το κράτος, με το πετρέλαιο να είναι ο σημαντικότερος οικονομικός πόρος της χώρας. Το Ιράν είναι η τέταρτος μεγαλύτερη παραγωγός χώρα πετρελαίου παγκοσμίως και η παραγωγή του αντιστοιχεί στο 11% της συνολικής παραγωγής των χωρών του ΟΠΕΚ.
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου συνιστούν το 85% της συνολικής αξίας των εξαγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com