Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Πακέτο αναβάθμισης για το ΤΟΜΠ Μ113 προωθεί το ΓΕΣ ...


Ένα αρχαίο ρητό αναφέρει: πενία τέχνας κατεργάζεται. Όταν δηλαδή η ευρηματικότητα και οι έξυπνες λύσεις είναι το δημιουργικό αντίβαρο στις δυσκολίες και στην ανεπάρκεια των μέσων.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Πεζικού του Γ.Ε.Σ προωθεί το παρακάτω πακέτο περιορισμένης αναβάθμισης για το Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού Μ-113 Α1 και Α2. Το πακέτο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
-Αύξηση της εμπρόσθιας μετωπικής θωράκισης.
-Ενίσχυση της εσωτερικής προστασίας του μεταφερόμενου προσωπικού.
-Τοποθέτηση περιμετρικής κάλυψης για τον πολυβολητή του ΤΟΜΠ.
-Τοποθέτηση των δεξαμενών του ΤΟΜΠ εξωτερικά.

Το παραπάνω πακέτο υλοποιείται με εξαιρετικά χαμηλό κόστος για τον Ελληνικό Στρατό εκ των ενόντων αποτέλεσμα των φιλότιμων προσπαθειών που καταβάλουν τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στην ηγεσία του ΓΕΣ καθώς και στη Διεύθυνση Πεζικού, η οποία σε χαλεπούς καιρούς εξακολουθεί να σχεδιάζει με τα λιγότερα δυνατά κόστη παράγοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα. To σχέδιο προορίζεται για το σύνολο των ΤΟΜΠ Μ-113 που υπηρετούν στη περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού και της ΑΣΔΕΝ. Κομβική είναι και η σημασία για τον ρόλο του Τεχνικού Σώματος και τα Προκεχωρημένα Εργοστάσια Βάσης των οποίων το προσωπικό κάνει πραγματικά θαύματα.


http://espekm.gr/home/?p=12637defencenews.gr-policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr