Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΛΙΜΕΝΙΚΟ:Νομοθετική ρύθμιση για μεταθέσεις 24μηνου ...


Αρ. Πρωτ.: 13/2016                           Θεσσαλονίκη 23-01-2016





ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


 κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο



2) ΑΡΧΗΓΟ ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ Λ.Σ. 


ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο



3) Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.






ΘΕΜΑ: «Νομοθετική ρύθμιση για μεταθέσεις 24μηνου».




Επανερχόμαστε για ακόμη μια φορά στο θέμα των μεταθέσεων έτους 2015 και στις δεσμεύσεις που έχουμε λάβει τόσο από εσάς κ. Υπουργέ, όσο και από εσάς κ. Αρχηγέ.

Δυστυχώς ακόμη, δεν υπάρχει η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση που έχετε εξαγγείλει.

Παρεμβαίνουμε εκ νέου επί του θέματος, ζητώντας από εσάς κ. Υπουργέ να εντάξεται στο υπό επεξεργασία σας πολυνομοσχέδιο την κάτωθι ρύθμιση – τροποποίηση:

“Η ενίσχυση της οργανικής δύναμης των Λιμενικών Αρχών και μόνο αυτών που εδρεύουν στην νησιωτική επικράτεια και δεν υπάρχει δυνατότητα μετάβασης σε αυτές με οδικό ή σιδηροδρομικό δίκτυο με εξαίρεση την νήσο Κρήτη, πραγματοποιείται με την διενέργεια τακτικών ή έκτακτων μεταθέσεων στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Η παραμονή στις ανωτέρω Λιμενικές Αρχές έπειτα από την διενέργεια τακτικών ή έκτακτων μεταθέσεων, διαρκεί υποχρεωτικά δύο (02) έτη, μετά την λήξη της οποίας τα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, μετατίθενται αυτοδικαίως στην Υπηρεσία που αποτελεί τον τόπο επιλογής τους, ανεξάρτητα της ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων. Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου εφαρμόζονται και στα στελέχη Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία έχουν μετατεθεί εντός του έτους 2015 ή πρόκειται να μετατεθούν εντός του έτους 2016, στις προαναφερόμενες Λιμενικές Αρχές πριν την έναρξη εφαρμογής της παρούσας.”



Η διάταξη αυτή, δεν αφορά μόνο του συναδέλφους που μετατέθηκαν το έτος 2015, αλλά αφορά και όλους όσους κληθούν να μετατεθούν όλα τα επόμενα έτη προς όλη την νησιωτική επικράτεια, αίροντας τις όποιες αδικίες προκαλούνται από το άρθρο 56 παρ. 2 του Ν. 4310/2014. Καλούμε την ΠΟΕΠΛΣ, να εντάξει την ρύθμιση αυτή, στο άμεσο διεκδικητικό της πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com