Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Πουλάμε "ληγμένα" πυρομαχικά και χαρίζουμε… τεθωρακισμένα !...


ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
Πουλάμε "ληγμένα" πυρομαχικά και χαρίζουμε… τεθωρακισμένα
Μάλλον με περισσότερες απορίες και ανησυχίες έφυγαν από την βουλή οι βουλευτές μετά την ενημέρωση του σώματος για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής
Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προμήθεια αμυντικού υλικού αφού ανάμεσα στα άλλα ακούστηκε πως γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να διαθέσουμε πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών σε τιμές διάθεσης, παρότι πολλά εξ αυτών – τα περισσότερα – είναι ληγμένα που φτάνουν στο 45% ή 50% της αξίας αποκτήσεώς τους.
Ήδη μάλιστα όπως ειπώθηκε έχουν πωληθεί στα Αραβικά Εμιράτα πύραυλοι αεροσκαφών οι οποίοι έληγαν μέσα στο 2015 ενώ τώρα προχωράμε με την Αίγυπτο στο να δώσουμε 100 παλιά άρματα, τα BMP-1, τα οποία δεν χρησιμοποιούν πλέον οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ο Ελληνικός Στρατός και παράλληλα να δώσουμε και δουλειά στην ΕΛΒΟ για άλλα 100, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα 72 καινούργια να δοθούν στην Αίγυπτο.
Κατα τα άλλα για τα ρώσικα οπλικά συστήματα υποστηρίχθηκε πως εμείς δεν δεσμευόμαστε από το ΝΑΤΟ για υλικά, τα οποία προέρχονται από χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ ενω η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ τόνισε πως «σκοτεινές» υποθέσεις του παρελθόντος βρίσκονται στην Δικαιοσύνη για απόδοση ευθυνών ενω τώρα όλα λειτουργούν άψογα αφου τα Επιτελεία επιλέγουν και στην συνεχεία η διαδικασία πάει στη Βουλή στην Επιτροπή Εξοπλισμών, όπου η στρατιωτική ηγεσία είναι αυτή η οποία απαντά σε ερωτήσεις των βουλευτών και αρα… εχει την πληρη και αποκλειστική ευθύνη αν κατι παει στραβά.
 
 
 
 
 
 
Κώστας Αττίας
 
 
 
 
paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com