Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ 365 Π.Α.Π.(ΕΛΑΣΣΟΝΑ) ΖΗΤΑ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Α. ΒΑΓΕΝΑ...


Με παρέμβασή της στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά έθεσε το ζήτημα της απομάκρυνσης της Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών (ΠΑΠ) Ελασσόνας, η οποία δεν χρησιμοποιείται πλέον.
Η βουλευτίνα του νομού  τόνισε ότι τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για την απομάκρυνση εμφανίζονται δικαιολογημένα καθώς «η αποθήκη δεν εξυπηρετεί πια την αρχική της χρησιμότητα, ενώ σ’ αυτήν, όπως πληροφορήθηκα από τους κατοίκους της περιοχής, είναι αποθηκευμένα υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους για τη ζωή και την υγεία των πολιτών».
Στην παρέμβασή της δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα περιστατικά του καλοκαιριού του έτους 2013, όπου μια πυρκαγιά κοντά στις εγκαταστάσεις της ΠΑΠ οδήγησε στην εκκένωση της πόλης της Ελασσόνας.
Κατέληξε δε η Άννα Βαγενά: «Εφόσον η ΠΑΠ Ελασσόνας δεν χρησιμοποιείται πλέον, νομίζω ότι είναι σωστό να απομακρυνθεί για να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο και εύλογο αίτημα της τοπικής κοινωνίας».
Από πλευράς του υπουργείου, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση, εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι το θέμα μπορεί να διευθετηθεί προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, ιδίως ενόψει της πρότασης των κατοίκων, που μετέφερε η Άννα Βαγενά, σχετικά με τη δημιουργία χώρου πρασίνου.
Για τις εξελίξεις έχουν ήδη ενημερωθεί φορείς των τοπικών κοινωνιών αλλά και οι δημοτικές αρχές της Ελασσόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr