Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

“Στην Ελλάδα θα εγκλωβιστούν 10.000 μετανάστες” ...


Παραδέχεται  ότι πλέον ένας στους δύο που περνάει στην Ελλάδα από Τουρκία είναι παράνομος μετανάστης και όχι πρόσφυγας .
Στη δραματική ομολογία ότι πλέον όσοι περνούν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια είναι κατά 50% παράνομοι μετανάστες και κατά 50% πρόσφυγες όταν πριν από δύο μήνες η αναλογία ήταν 80% πρόσφυγες και 20% παράνομοι μετανάστες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σύμφωνα με ειδησιογραφικό πόρταλ.
Σύμφωνα με τον ίδιο η πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα για όλους είναι υπαρκτή και αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που συνεχίζεται η ροή των ανθρώπων προς την Ελλάδα. Ο δεύτερος λόγος κατά τον κ. Μουζάλα είναι η συνέχιση της ύπαρξης κυκλωμάτων στην Τουρκία που τροφοδοτούν μετανάστες χωρίς χαρτιά την προσφυγική ροή.
Για τους μετανάστες υπάρχουν τρεις δυνατότητες τόνισε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο ΣΚΑΪ και αφού είπε ότι «κάποιους πρόσφυγες τους φιλοξενούμε και ακολουθουμε την οδό της μετεγκατάστασης»:
- να ζητήσουν άσυλο,
- να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει μέλλον εδώ και να ζητήσουν επαναπατρισμό
- να υπάρξει αναγκαστικός επαναπατρισμός αλλά αυτό έχει δυσκολίες λόγω δυσαρμονίας ανταπόκρισης χωρών όπως το Πακιστάν
Κατά τον κ. Μουζάλα ακόμα η Ελλάδα «δεν έχει πρακτική απόδειξη ότι η Τουρκία προσπαθεί να σταματήσει τους δουλεμπόρους».
Χαρακτήρισε, τέλος, υπαρκτό τον κίνδυνο να κλείσουν τα σύνορα και να εγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα μετά την αλλαγή στάσης των ευρωπαϊκών χωρών στο θέμα της διαχείρισης των συνόρων τους.
«Η φυσική ροή των πραγμάτων είναι να εγκλωβιστεί ένας διαχειρίσιμος αριθμός προσφύγων στην Ελλάδα της τάξης των μερικών δεκάδων χιλιάδων. Όταν κλείσουν τα σύνορα και φτάσει το μήνυμα στο Μαρόκο ότι δεν περνούν στην Ευρώπη αλλά κρατούνται και επαναπατρίζονται τότε η ροή θα σταματήσει» κατέληξε ο κ. Μουζάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com