Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η Frontex αποδέχθηκε αίτημα της Αθήνας για αποστολή ομάδων RABIT στα νησιά ...


Η Frontex αποδέχθηκε το αίτημα της Ελλάδας για την αποστολή ομάδων «RABIT» (Rabit Border Intervention Teams, είναι οι ομάδες ταχείας επέμβασης της Frontex) στα ελληνικά νησιά.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της η ευρωπαϊκή υπηρεσία, ο εκτελεστικός διευθυντής Fabrice Leggeri αποφάσισε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό «RABIT» μετά από την απαιτούμενη αξιολόγηση.

Η Ελλάδα και η Frontex έχουν στην διάθεση τους πέντε εργάσιμες ημέρες για να συμφωνήσουν σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα υπογραφεί από τον κ. Leggeri.


«Η αποστολή της RABIT θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τον αριθμού των περιπολιών στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, που σημαίνει ότι περισσότεροι μετανάστες θα ταυτοποιηθούν και θα καταγραφούν αμέσως μετά την άφιξη τους στα ελληνικά νησιά» ανέφερε ο κ. Leggeri.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com