Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Βούτσης προς δικαστές: Ή όλα τα «πόθεν έσχες» στη φόρα ή κανένα ...


Ο πρόεδρος της Βουλής απαντά στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, λέγοντας ότι, αν δεν θέλουν να δημοσιοποιούνται τα δικά τους «πόθεν έσχες», τότε να μην δημοσιοποιούνται ούτε των πολιτικών.
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο «υπόγειος» πόλεμος μεταξύ του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και των εκπροσώπων των δικαστικών ενώσεων, μετά τις αλλεπάλληλες αναφορές του πρώτου για την ανάγκη δημοσιοποίησης και των «πόθεν έσχες» των εκπροσώπων της Δικαιοσύνης, εκτός των πολιτικών.

Ο κ. Βούτσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επανήλθε στο θέμα, εξηγώντας ότι αποτελεί ζήτημα ισηγορίας και ισονομίας η δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» όλων των υπόχρεων ή, τουλάχιστον, «των ανώτερων, των εκδοτών εν προκειμένω ή κάποιων -επιτρέψτε μου την έκφραση- μεγαλοδημοσιογράφων, ή αντίστοιχα βαθμών δικαστικών, ή αντίστοιχα βαθμών αστυνομικών, ή αντίστοιχα προέδρων επιτροπών προμηθειών, προέδρων που διαχειρίζονται πάρα πολλά χρήματα».

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Βούτση πως, «αν υπάρχει ένα αίτημα από άλλες κατηγορίες (σ.σ. υπόχρεων υποβολής «πόθεν έσχες») για το ότι δεν βοηθάει -και κρατήστε αυτό που σας λέω- η ανάρτηση καμιάς κατηγορίας, άρα ούτε το πολιτικό σύστημα να αναρτά (σ.σ. να δημοσιοποιεί τα «πόθεν έσχες») θα μπορούσε να συζητηθεί».

Επισήμανση που έρχεται ως απάντηση στην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Μαργαρίτα Στενιώτη που, πριν από λίγες ημέρες, είχε υποστηρίζει ότι «όσον αφορά στους δικαστικούς λειτουργούς, συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι, για τους οποίους μια τέτοια δημοσιοποίηση δεν ενδείκνυται (σ.σ. των δικών τους «πόθεν έσχες»), εν όψει των κινδύνων που ενέχει η πρόσβαση οιουδήποτε πέραν των αρμοδίων προς έλεγχο οργάνων στα στοιχεία αυτά, καθώς διατρέχουν τον κίνδυνο εγκλημάτων ή άλλων πράξεων εναντίων τους εκ μέρους διαδίκων ή προσώπων των οποίων υποθέσεις εκδίκασαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com