Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι της Ειδομένης: Ζητούν προστασία για την ζωή και την περιουσία τους από τους λαθρομετανάστες ....


Η κατάσταση στην Ειδομένη Κιλκίς έχει φτάσει στο απροχώρητο....
Την παρέμβαση της εισαγγελίας Κιλκίς, προκειμένου να προστατευθούν οι περιουσίες κατοίκων της Ειδομένης, θα ζητήσει αύριο η τοπική κοινότητα σε συνάντηση που θα έχει η πρόεδρός της Ξανθούλα Σουπλή με την εισαγγελέα Κιλκίς. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της για τα όσα βιώνουν οι ντόπιοι κάτοικοι. «Η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική. Όσοι δεν μπορούν να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη στην ΠΓΔΜ, βρίσκονται “εγκλωβισμένοι” εδώ και 13 μέρες στην περιοχή μας και έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα στο χωριό που αριθμεί μόλις 50 σπίτια».
Περιγράφοντας την κατάσταση, τονίζει ότι έχουν σημειωθεί κρούσματα κλοπών από αυλές σπιτιών («κλέψανε ακόμη και φιάλη υγραερίου», λέει χαρακτηριστικά), ενώ σε μια περίπτωση λαθρομετανάστες διέρρηξαν σπίτι, το οποίο ιδιοκτήτες επισκέπτονται κυρίως τα Σαββατοκύριακα. «Φωνάξαμε την αστυνομία για να επιληφθεί του γεγονότος ενώ βλέπουμε συνέχεια να ξηλώνουν ακόμα και ξύλινα περβάζια για να τα κάψουν και να ζεσταθούν» τονίζει η κυρία Σουπλή, προσθέτοντας ότι οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού είναι τρομοκρατημένοι και ζητούν παρέμβαση από την εισαγγελία.
«Πολλές φορές, λαθρομετανάστες μεθούν και μπαίνουν στις αυλές ζητώντας φαγητό και τουαλέτα» αναφέρει χαρακτηριστικά ζητώντας από την κυβέρνηση να δοθεί άμεσα μια λύση στο θέμα αυτό. Εννοείται, φυσικά, ότι η κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Ειδομένης δεν πρόκειται να παίξει, έστω και ελάχιστα, στα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία παρουσιάζουν με τον πλέον διαστρεβλωτικό τρόπο την κατάσταση. Οι γνωστές εικόνες των δυστυχισμένων γυναικόπαιδων των λαθρομεταναστών θα συνεχίζουν να περνούν από τα τηλεοπτικά κανάλια και τις φωτογραφίες των εφημερίδων, αλλά το δράμα των κατοίκων της Ειδομένης, οι οποίοι βλέπουν την περιουσία τους να απειλείται, θα μείνει βουβό και χωρίς ενημέρωση.
Τέτοιες ειδήσεις βρίσκονται εκτός κλίματος «πολιτικής ορθότητας» και χαλούν την συντονισμένη προσπάθεια καλλιέργειας «αντιρατσιστικής» και πολυπολιτισμικής συνείδησης απ΄όλους αυτούς που εκ του ασφαλούς φωνάζουν «καλοδεχούμενοι οι μετανάστες». Αρκεί, βεβαίως, οι μετανάστες να μη μένουν δίπλα τους ή πολύ περισσότερο να μη μπαίνουν μέσα στα ίδια τους τα σπίτια….

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com