Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Κατάργηση εφάπαξ και πλαφόν στις συντάξεις ζητούν οι δανειστές !!!


Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το ασφαλιστικό, και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί στα τέλη του ίδιου μήνα.
Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, και προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με πρόταση για τη συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του.
Από την πλευρά τους, οι δανειστές ζητούν ποσοτικά τεκμηριωμένα στοιχεία έως τις 5 Ιανουαρίου και σκληραίνουν τη στάση τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πιέζουν μεταξύ άλλων, για επιπλέον περικοπές 700 εκατ. το 2016, να μην χορηγούνται συντάξεις πριν την ηλικία των 65 ετών, το άθροισμα κύριας και επικουρικής να μην υπερβαίνει τα 1.800 ευρώ και να καταργηθούν τα εφάπαξ.
H πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και όπως είχε τονίσει στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, δεν προβλέπεται μείωση των κύριων συντάξεων. Θα ακολουθήσει στις 8 Ιανουαρίου ραντεβού μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των δανειστών, από το οποίο θα ξεκινήσει και ουσιαστικά η διαπραγμάτευση.
Στη συνέχεια η πρόταση της κυβέρνησης θα έρθει στη Βουλή και γύρω στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται η κρίσιμη ψηφοφορία επί του ζητήματος αυτού.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρόταση της κυβέρνησης δεν προβλέπεται μείωση των κύριων συντάξεων, αλλά των επικουρικών, του εφάπαξ και του ΕΚΑΣ.
Παραλληλα αλλαγές στο Ασφαλιστικό περιμένουν τους ασφαλισμένους από την Πρωτοχρονιά όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας, η μείωση του αριθμού δικαιούχων ΕΚΑΣ και η έξτρα ποινή 10% στις πρόωρες συντάξεις. Επίσης , έως τις 15 Φεβρουαρίου πρέπει να έχει λυθεί και το θέμα των κόκκινων δανείων.
Την ίδια ώρα, σύντομα αναμένονται οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο, και συγκεκριμένα τα νομοσχέδια για το παράλληλο πρόγραμμα, την εθελούσια αποκάλυψη της φοροδιαφυγής, τη διαφάνεια και την πάταξη του λαθρεμπορίου, καθώς και η εφαρμογή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξάλλου, παρά τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση απορρίπτει τα σενάρια οικουμενικής.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr