Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Αναδρομική προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών από τον Μάιο ζητά το ΣτΕ ...


Την αναδρομική προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από τις 21 Μαΐου 2015 ζητά το ΣτΕ από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με απόφασή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σήμερα άλλωστε αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο το πόρισμα της ειδικής επιτροπής η οποία είχε συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο ακριβώς την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στο επίπεδο των εμπορικών τιμών.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει καταλήξει ακόμα πώς θα κινηθεί με το θέμα αυτό, καθώς η απόφαση έχει μεγάλο αντίκτυπο στην φορολογία ακινήτων και συγκεκριμένα στον καθορισμό του ΕΝΦΙΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει δημόσια δηλώσει ότι η απόφαση του ΣτΕ ουδόλως επηρεάζει το ύψος του ΕΝΦΙΑ για το 2015. Στον βαθμό όμως όπου το υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει άμεσα, όπως εξετάζεται, στην προσαρμογή των τιμών ζώνης, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο νέος φόρος ακινήτων, ο οποίος μελετάται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ το 2016, να υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr