Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΕΓΩΝ"...


Την εθνική ομάδα αστέγων δέχθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Πρόεδρος
της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά την υποδοχή τους ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους παίκτες της  ιδιαίτερης αυτής ομάδας και τόνισε ότι τους παρακολουθεί καιρό, λέγοντας... «Σκεφτόμουν, όταν πήρατε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αν έπρεπε την εποχή εκείνη να σας καλέσω. Προτίμησα να το κάνω τώρα. Γιατί η σημερινή μέρα, οι μέρες αυτές, είναι πολύ πιο συμβολικές γι΄ αυτό που είστε και γι΄ αυτό που κάνετε. Θέλω να σας ευχαριστήσω λοιπόν και με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του Έλληνα πολίτη και για αυτό που κάνετε για τον εαυτό σας και για το παράδειγμα που δίνετε σε όλους μας, της δύναμης, της αποφασιστικότητας, της αισιοδοξίας, που τόσο μας λείπει και τόσο λείπει από πολύ κόσμο».

Συνεχίζοντας είπε: «Διότι αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα αυτής της οικονομικής κρίσης: Η αισιοδοξία και η ελπίδα για το αύριο. Κι εσείς, μέσα στα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζετε, αυτό όχι μόνο το βιώνετε, αλλά το διδάσκετε σε όλους μας. Γι' αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω. Εύχομαι η χρονιά που έρχεται να είναι χρονιά καλύτερη για τον Τόπο, για εσάς, για τον κόσμο ολόκληρο. Διότι τα προβλήματα δεν είναι μόνο δικά μας. Και πάλι καλή δύναμη, καλή επιτυχία, συνέχεια στις μεγάλες επιτυχίες, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που δεν ήταν λίγο και για την εικόνα του Τόπου προς τα έξω».

Εντούτοις, οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν άστεγοι. Μοιάζει τόσο ειρωνικό, την ίδια στιγμή που ο πρώτος πολίτης της χώρας τους τιμά με την πρόσκλησή του, η ίδια η ελληνική Πολιτεία να αδυνατεί, ή να «κωφεύει» μπροστά στο πραγματικό τους πρόβλημα, το οποίο δεν είναι άλλο από την ανέχεια. Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί στέλνουν μήνυμα ελπίδας και αποφασιστικότητας στον υπόλοιπο κόσμο. Όντως. Ειπώθηκε όμως η μισή αλήθεια. Διότι η άλλη μισή είναι ότι στην Ελλάδα τιμούμε τους άστεγους για μία πραγματικά σημαντική πρωτοβουλία, αλλά αποφεύγουμε να τους προσφέρουμε μία κανονική ζωή, μία δουλειά, μία στέγη, έστω την ευκαιρία να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Οι δρόμοι της Αθήνας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων κρύβουν σε κάθε γωνιά τους και έναν άστεγο. Αυτός δεν παίζει μπάλα για να προσκληθεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Σκαλίζει στα σκουπίδια για να βρει λίγη τροφή, ζητιανεύει στο μετρό και στον ηλεκτρικό, προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανός στη διάρκεια της παγωμένης νύχτας. Ουδείς κατακρίνει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο η ουσία βρίσκεται αλλού. Στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων αυτών των ανθρώπων και στην πρόβλεψη της Πολιτείας και της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτως ώστε να μην υπάρξει ούτε ένας άστεγος στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια. 


ΜΕ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ" ΠΟΣΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr