Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ - ΛΗΜΝΟΥ!!!ΘΑ "ΦΤΑΣΕΙ" ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ;

ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ 13 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ.

Xρειάστηκε να περάσουν εννιά χρόνια από τότε που κατατέθηκε η μήνυση (2007) του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου μέχρι να εκδοθεί το βούλευμα που παραπέμπει σε δίκη τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης «Μπεμπεδέλλη». Το βούλευμα εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες και αυτοί που παραπέμπονται είναι τα εννέα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας την περίοδο του 2004, ο τότε διευθυντής και ο υπεύθυνος για τη διαχείριση των επιταγών την ίδια περίοδο.
Η κατηγορία που τους βαρύνει είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της τράπεζας. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι είναι το ζεύγος Μπεμπεδέλλη για ηθική αυτουργία. Συνολικά, δηλαδή, με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη 13 κατηγορούμενοι.
Παρότι η διαδικασία της ανάκρισης ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2013, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο γράφηκε η εισαγγελική πρόταση, στην οποία βασίστηκε το βούλευμα. Η εντυπωσιακή βραδύτητα με την οποία κινήθηκε η όλη διαδικασία στην υπόθεση αυτή δείχνει ότι στην πραγματικότητα είχαμε μια καλά θαμμένη υπόθεση.
Φαίνεται ότι η έντονη δυσφορία που προκαλούσε ο τρόπος που αντιμετωπίσθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση και κάποιες πιέσεις από υψηλά ιστάμενα κλιμάκια οδήγησαν στην επίσπευση των διαδικασιών.

Νομικά ενδεχόμενα
Παρ’ όλα αυτά κανείς δε μπορεί να γνωρίζει το πότε θα φθάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, καθώς είναι βέβαιο ότι οι κύκλοι που επιδίωκαν το «θάψιμο» της υπόθεσης θα κινηθούν εκ νέου προς την ίδια κατεύθυνση.

Το αν θα τα καταφέρουν ή όχι εξαρτάται από δύο παράγοντες α) Αν υπάρχει η βούληση να πάει η υπόθεση στο ακροατήριο ή όχι, β) Από το κατά πόσο το βούλευμα είναι εφέσιμο ή όχι.
Το δεύτερο σημείο θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες, όταν οι νομικοί σύμβουλοι των κατηγορουμένων θα λάβουν στα χέρια τους το βούλευμα. Νομικοί κύκλοι έλεγαν χθες ότι ενδέχεται το βούλευμα να μην είναι εφέσιμο.

Στην περίπτωση αυτή οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται αμέσως σε δίκη. Στην περίπτωση που είναι εφέσιμο, μπορεί να προσβληθεί από τους κατηγορουμένους, με στόχο είτε να τροποποιηθούν οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είτε να αποσυρθούν.
Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών που θα κρίνει τις εφέσεις επί του προαναφερόμενου βουλεύματος, το οποίο θα εκδώσει αμετάκλητο βούλευμα (αν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία).

Πέρασε από σαράντα κύματα
Η υπόθεση «Μπεμπεδέλλη» έχει περάσει από σαράντα κύματα. Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες και αλλεπάλληλες συνεδριάσεις στο Δ.Σ. της τράπεζας για να κατατεθεί η μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Ακόμη και στο μακρινό 2007 υπήρχαν μέλη του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.
Μαρτυρικές καταθέσεις, που υποδείκνυαν με συγκεκριμένο και ξεκάθαρο τρόπο ποιος ήταν ο ρόλος ανώτερων και ανώτατων στελεχών της Τράπεζας σε αυτή την υπόθεση, υπάρχουν από το 2008.

Το 2011 η υπόθεση κινδύνευσε να οδηγηθεί στο αρχείο. Επί μήνες το Δ.Σ. της τράπεζας συζητούσε αν θα στείλει στις εισαγγελικές αρχές μια έκθεση-πόρισμα που να δείχνει ποιους θεωρεί ότι έπαιξαν ρόλο στη δημιουργία του σκανδάλου.
Η μορφή που θα είχε η έκθεση-πόρισμα ήταν η αιτία να παραιτηθεί από το Δ.Σ. της τράπεζας στις αρχές του 2012 ο Δημήτρης Παναγιωτέλλης. Τελικά, η έκθεση στάλθηκε στις εισαγγελικές αρχές το 2012 από τον τότε ειδικό εκκαθαριστή της τράπεζας Μιχάλη Ανδριώτη, αφού πρώτα είχε γίνει η νομική επεξεργασία της από το δικηγόρο Βαγγέλη Γκιγκιλίνη, που χειρίζεται την υπόθεση.

























http://emprosnet.gr/article/79478-me-voyleyma-se-diki-13-atoma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com