Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

N.Τόσκας: Κατά του κλεισίματος των συνόρων η Αθήνα !...


Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ο Αμπαούντ να πέρασε από την Ελλάδα είπε ότι «θα ήταν πάρα πολύ επισφαλές να προβαίνουμε σε υποθέσεις».
Το ενδεχόμενο να παρεισφρήσουν κάποιοι τζιχαντιστές στις προσφυγικές ροές δεν δικαιολογεί το «κλείσιμο των συνόρων» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πρέπει να επιλύσουμε το πρόβλημα στις εμπόλεμες ζώνες, να επιλύσουμε ό,τι προκαλεί» τις μεταναστευτικές ροές», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται κατά των φρακτών και κατά του κλεισίματος των συνόρων.

Ο κ. Τόσκας υπενθύμισε, μάλιστα, την προειδοποίηση που απηύθυνε η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες εναντίον της σύνδεσης των προσφυγικών ροών με την τρομοκρατία.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανθρωπιστική διάσταση των προσφύγων στο όνομα της τρομοκρατίας», υπογράμμισε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο φερόμενος εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού, να πέρασε από την Ελλάδα, ο κ. Τόσκας απάντησε ότι «θα ήταν πάρα πολύ επισφαλές να προβαίνουμε σε υποθέσεις και να λέμε ότι τρεις, τέσσερις ή πέντε τζιχαντιστές πέρασαν από την Ελλάδα».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, οι Αρχές στην Αθήνα εξακρίβωσαν πως ο Αμπααούντ είχε δύο σπίτια, σε Παγκράτι και Σεπόλια από όπου και συντόνιζε τις επιχειρούμενες επιθέσεις στο Βερβιέ του Βελγίου, ενδεχομένως και στη Γαλλία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτοποίησαν «ορφανό» γενετικό αποτύπωμα, που είχε περισυλλεγεί και από τα δύο διαμερίσματα, με αντίστοιχο που έστειλαν οι Γαλλικές αρχές, μετά την «εξουδετέρωση» του σε προάστιο του Παρισιού. Τα αποτελέσματα των ελληνικών εγκληματολογικών εργαστηρίων θα διαβιβαστούν στις αρχές της Γαλλίας και του Βελγίου που διεξάγουν έρευνες για τους πυρήνες τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com