Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΗ…Διαβάστε γιατί κατεβάζει τους διακόπτες!!!


Χειμώνας χωρίς ρεύμα…

Μόνο μια ημέρα πέρασε από την ανακοίνωση της ΔΕΗ , πως θα κατεβάσει τους διακόπτες σε όσους χρωστούν χρήματα από ανεξόφλητους λογαριασμούς και άρχισε να κατεβάζει τους διακόπτες! Δίχως κοινωνική συνείδηση πως πρόκειται για ανθρώπους που ενδεχομένως δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν λόγω capital control ή ελλείψεις χρημάτων, τα φώτα σβήνουν!
Με στόχο να κλείσει μαύρη τρύπα 2,2 δισ. ευρώ από ανεξόφλητες οφειλές, η ΔΕΗ βάζει για πρώτη φορά στο κάδρο και τη Λάρκο, της οποίας οι οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ και «τρέχουν» με 5,5 εκατ. τον μήνα, ενώ έχει δώσει ήδη εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή ρεύματος σε 50.000 καταναλωτές σε όλη την επικράτεια.
Πρόκειται για καταναλωτές που εντοπίστηκαν μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος με βάση τις καταναλώσεις και το ύψος των οφειλών. Είναι το πρώτο πρόγραμμα εκτεταμένων διακοπών ρεύματος στο πλαίσιο της βελτίωσης της εισπραξιμότητας της Επιχείρησης, ο χρόνος υλοποίησης του οποίου θα εξαρτηθεί από τη δυναμικότητα των συνεργείων του ΑΔΜΗΕ.
Σε ότι αφορά τη Λάρκο, η διοίκηση της ΔΕΗ, αφού ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη νέα διοίκηση της μεταλλευτικής βιομηχανίας για τη ρύθμιση των χρεών, οι οποίες δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα, έχει αποφασίσει να στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα μέσω της οποίας την καλεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, με την προειδοποίηση ότι εάν αυτό δεν συμβεί, θα κατεβάσει τον διακόπτη.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων με την ΕΤΕπ, τόνισε ότι 2,1 εκατομμύρια παροχές ρεύματος είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τους 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ   κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι από εβδομάδα ο ΔΕΔΔΗΕ με εντολή της επιχείρησης θα ξεκινήσει διακοπές σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές και υψηλές καταναλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr