Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ακύρωσε το ΣΤΕ απόφαση του ΣΔΟΕ σχετικά με δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών !...


Την μια απόφαση μετά την άλλη εκδίδει το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ΣΤΕ, σχετικά με διαδικασίες λειτουργίας των υπηρεσιών του υπουργείου οικονομικών.
Απόφαση σταθμός η 1260/2015 καθώς ακυρώνει απόφαση του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, καθώς κρίνει πως παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις.
Τα σημαντικότερα σημεία της απόφασης έχουν να κάνουν με το ότι το δικαστήριο θεωρεί πως στον νόμο δεν γίνεται με τρόπο σαφή και αντικειμενικό η περιγραφή των προϋποθέσεων της δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων, αλλά αντιθέτως, με τη χρήση αόριστων εννοιών, καταλείπεται ευρύτατο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στη Διοίκηση και επιπλέον δε, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι δεν τίθεται από τον νόμο περιορισμός ως προς την έκταση των περιουσιακών στοιχείων, που επιτρέπεται να τίθενται υπό δέσμευση από τη Διοίκηση, ούτε, κυρίως, ως προς τη χρονική διάρκεια της δεσμεύσεως, ενώ δεν ρυθμίζεται ειδικότερα η διαδικασία της επιβολής και της άρσης της δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων, με πρόβλεψη διαδικαστικών εγγυήσεων ανάλογων προς τη σοβαρότητα του λαμβανόμενου μέτρου.
Με τις έμμεσες τεχνικές ελέγχων που εφαρμόζει το υπουργείο οικονομικών και που έχουν να κάνουν καθολικά με το άνοιγμα αλλά και την δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, καλό θα είναι η διεύθυνση ελέγχου του υπουργείου να αναθεωρήσει πολλές από τις μέχρι τώρα τεχνικές ελέγχου γιατί θα προσφεύγουν οι επιχειρήσεις στα διοικητικά δικαστήρια, επιδιώκοντας την ακύρωση και διαγραφή φορολογικών προστίμων που στηρίζονται σε αντισυνταγματικές διαδικασίες.



































 http://www.taxleader.gr/article/akyrose-ste-apofasi-toy-sdoe-shetika-me-desmeysi-trapezikon-logariasmon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com