Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πώς σχεδιάζει το Μαξίμου να εκδηλώσει το «φλερτ» σε ΠΑΣΟΚ, Λεβέντη και Ποτάμι !!!...


Τα σενάρια που εξετάζουν στο πρωθυπουργικό γραφείο για να υλοποιήσουν το εγχείρημα της εθνικής συνεννόησης ώστε να μην απειληθεί η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία - Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και το σενάριο με τις τρεις επιτροπές...
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εκδηλωθούν οι πρωτοβουλίες από την πλευρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα, οι οποίες θα αφορούν σε μια προσπάθεια επίτευξης εθνικής συννενόησης με τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εξετάζουν διάφορες εκδοχές για το πώς θα μπορούσε να εκδηλωθεί μια τέτοια πρωτοβουλία, είτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε στο πλαίσιο των εργασιών της Βουλής.

Μια πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η σύγκληση σύσκεψης πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναζητηθεί μια κοινή γραμμή συναίνεσης πάνω σε βασικά θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, όπως είναι τα εθνικά (Κύπρος, Σκόπια), το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και ενδεχομένως και ο προϋπολογισμός.

Οι επιτροπές για ασφαλιστικό, παιδεία και συνταγματική αναθεώρηση

Αν δεν προχωρήσει το σενάριο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, εξετάζεται σοβαρά η πρόταση της δημιουργίας τριών επιτροπών - χωρίς να έχει αποφασιστεί τίποτα ακόμα. Οι επιτροπές αυτές θα έχουν ως αντικείμενο θέματα που άπτονται στο ασφαλιστικό, στην παιδεία και την συνταγματική αναθεώρηση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης - αν προχωρήσει αυτό το σενάριο - θα κληθούν να τοποθετήσουν στελέχη τους και να συμμετέχουν σε ένα διάλογο από τον οποίο θα μπορούσαν να προκύψουν κάποιες κοινές κατευθύνσεις.

Σε κάθε περίπτωση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν καταλήξει στον τρόπο που θα απευθυνθούν στα υπόλοιπα κόμματα. Όμως κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως μια τέτοια κίνηση θα γίνει άμεσα, ακόμα και πριν το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, μεθαύριο Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com