Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη κ. Καμμένε !...


Ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος διακρίνεται για τον ενθουσιασμό του, ο οποίος, ενίοτε, τον παρασύρει σε αμετροέπειες. Σε ομιλία του, πρόσφατα, σε… αποκάλυψη ανδριάντα προς τιμή έλληνα μονίμου υπαξιωματικού, εκτόξευσε ογκώδη μύδρον επί της κεφαλής μας.
Θα συζητήσουμε ένα αμερικανικό μοντέλο με δυνατότητα εξέλιξης των υπαξιωματικών σε μια δική τους επετηρίδα όπου θα φθάνουν στον βαθμό του στρατηγού.
Σημειώνω, όσο σεμνά μπορώ:
• Πάντες οι νοήμονες τιμούν το Σώμα των Υπαξιωματικών, που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη του Στρατεύματος, κ.λπ., για να μην επαναλάβω τις γνωστές κοινοτυπίες. Άλλο όμως υπαξιωματικός και άλλο αξιωματικός. Οι δουλειές και τα καθήκοντά τους είναι σαφώς διαχωρισμένα.
• Το αμερικανικό πρότυπο, που επικαλείται ο κ. υπουργός, μακράν απέχει του ελληνικού και είναι ολιγότερο φιλοφρονητικό σε βαθμούς της προς τους υπαξιωματικούς, χωρίς να τους αδικεί μισθολογικά. Οι Αμερικάνοι είναι ρεαλιστές και κορυφαίοι στην οργάνωση. Εκεί οι υπαξιωματικοί έχουν, φυσικά, τη δική τους επετηρίδα, εξελίσσονται μέχρι τον βαθμό του ανθυπασπιστή (warrant officer) με τέσσερις διαβαθμίσεις. Ο ύψιστος ίσως να έχει τις αποδοχές του συνταγματάρχη, αλλά αυτό είναι ανεξάρτητο της επωμίδας.
• Για να εισαχθεί υπαξιωματικός στην επετηρίδα των αξιωματικών χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις. Γιατί προχωρούν έτσι οι Αμερικανοί; Απλώς γιατί ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά για την οποία προσλαμβάνεται. Άλλο μηχανικός ΕΜΠ, άλλο υπομηχανικός, άλλο εργολάβος.
• Παρουσιάζοντας μια ρεαλιστική εικόνα, δεν σημαίνει ότι υποτιμάμε το σπουδαίο έργο των υπαξιωματικών, τους οποίους σεβόμαστε και τιμούμε. Οι πολιτικοί να προσέχουν τι λένε γιατί δημιουργούν σύγχυση και ψευδαισθήσεις.
Εφημερίδα “ΠΑΡΟΝ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com