Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ--To τελικό στάδιο της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2015» θα είναι στον Έβρο ...


Σε εξέλιξη είναι η διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2015» , η μεγαλύτερη και πιο σημαντική άσκηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Η υλοποίηση της έχει στρέψει όλα τα «μάτια» των γειτόνων μας των Τούρκων προς τα εδώ, με σκοπό να αποκρυπτογραφηθούν , μέθοδοι, πολεμική ετοιμότητα, διαθεσιμότητες των ελληνικών οπλικών συστημάτων και μέσων.
Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2015» στο πεδίο ασκήσεων και βολών «Ψηλός Στάλος», στα Λάβαρα, αναφέρει δημοσίευμα.
Η άσκηση είναι σε εξέλιξη ήδη από την περασμένη Κυριακή, με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή μονάδων τεθωρακισμένων, του πυροβολικού, του μηχανοκίνητου πεζικού, της πολεμικής αεροπορίας και της αεροπορίας στρατού. Η τελική φάση στον «Ψηλό Στάλο» θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, παρουσία υψηλόβαθμων εκπροσώπων της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Μη ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι μετά την «σφαλιάρα» που δέχθηκαν έβγαλαν στο Αιγαίο το πλοίο ερευνών BARBAROS , επιθυμώντας για μια άλλη φορά να «εξάγουν» τα προβλήματα τους στην Ελλάδα.
Εντωμεταξύ αυτήν την στιγμή στο Αιγαίο έχουμε διασπορά μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού ,την ενίσχυση των φρουρών των μικρονήσιων και βραχονησίδων με αερομεταφορά δυνάμεων στα πλαίσια της άσκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες στολίσκος αρματαγωγών ,μεταφέρει τα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα της «32 ΤΑΞΠΝ» με σκοπό την υλοποίηση σεναρίου ανακατάληψης νήσου .
Αυτό το σενάριο ενδιαφέρει πάρα πολύ τους Τούρκους οι οποίοι σε κάθε δική τους διακλαδική άσκηση υλοποιούν και ένα σενάριο κατάληψης ελληνικής νήσου ή μικρονήσου.
Με την αρωγή τριών αρματαγωγών, τα άρματα μάχης και τα οχήματα της 32 ΤΑΞΠΝ απέπλευσαν μαζί με μία φρεγάτα ΜΕΚΟ 200, η οποία εξασφαλίζει την εγγύς αντιεροπορική τους προστασία, και κατευθύνονται πιθανότατα προς το Βόρειο Αιγαίο από όπου θα εκτελέσουν αποβατική ενέργεια, σε κάποιο ελληνικό νησί, πιθανόν την Σαμοθράκη .
Την δύναμη αυτή όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις συνοδεύουν δύο με τρία υποβρύχια τα οποία και έχουν εξασφαλίσει την πορεία της νηοπομπής από την ύπαρξη εχθρικών υποβρυχίων ή μονάδων επιφανείας .
Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 6 πλοία του πολεμικού ναυτικού βρίσκονται σε κατάλληλες θέσεις σε νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου, παρέχοντας προστασία από τυχόν εμφάνιση τουρκικών Μονάδων επιφανείας.
Σύμφωνα με το pentapostagma.gr, ότι η ελληνική στρατιωτική ηγεσία υλοποιεί σενάριο που ανταποκρίνεται με ρεαλισμό σε αυτό που θα αντιμετωπίσουμε πιθανόν λίαν συντόμως ως έθνος σε μια σύγκρουση μας με την Τουρκία.

























http://www.makeleio.gr/?p=454037

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com