Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται μειώσεις- "φωτιά" στις συντάξεις άνω των 800 ευρώ…


Η λεγόμενη επιτροπή σοφών δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ωστόσο μέσω διαρροών φαίνεται ότι το μαχαίρι στις συντάξεις θα ξεκινήσει απ΄ τα 800 ευρώ. Το νέο ασφαλιστικό εκτός από μεγάλες αυξήσεις στα όρια ηλικίας θα περιλαμβάνει μεγάλες περικοπές με τους ειδικούς να μιλούν για μειώσεις που θα φέρουν την ανώτατη σύνταξη στην Ελλάδα κοντά στα 1.000 ευρώ/μήνα.
Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ποσοτικοποίηση των αλλαγών, τότε και μόνο τότε θα μάθουμε ποια θα είναι τα ποσοστά και σε ποια ποσά θα αφορούν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να εξοικονομηθούν 1,8 δισ. ευρώ το 2016 από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες καθώς και 1,6 δισ. για την κάλυψη της μαύρης τρύπας των ταμείων. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή αλλά και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για προσπάθεια να προστατευτούν οι συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ (σύνολο κύριας και επικουρικής) όλα δείχνουν ότι κινδυνεύουν με νέες μειώσεις ακόμη και συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη κοντά στα 800 ευρώ/μήνα. Εάν δεν γίνουν μειώσεις της τάξης του 3% στα ποσά από 500 ως 1.000 ευρώ (κύρια και επικουρική) τότε οι μειώσεις που θα γίνουν από τα 1.000 ευρώ και πάνω θα είναι μεγαλύτερες και υπολογίζεται ότι κλιμακωτά θα φτάσουν ως και το 13%.
Παράλληλα το σχέδιο του νέου Ασφαλιστικού φαίνεται ότι προβλέπει και νέες μειώσεις καθώς το ποσοστό αναπλήρωσης δε θα υπερβαίνει το 55% (κύρια και επικουρική) από 70% που είναι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com