Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ--ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ;;;


Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ σε φαντάρο που έμεινε ανάπηρος από θερμοπληξία στην Κύπρο
Αποζημίωση ύψους 2.000.000 ευρώ επεδίκασε κυπριακό δικαστήριο σε 26χρονο ο οποίος όταν υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία έμεινε εγκεφαλικά ανάπηρος. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ενώ ο επηρεαζόμενος στρατιώτης ενώ ήταν στη κατηγορία I4 (Ικανότητα 4 ) λόγω παχυσαρκίας, εντούτοις παρά τις διαταγές εκτελούσε ασκήσεις και λάμβανε μέρος στις πρόβες της παρέλασης κατά την ορκωμοσία. Επίσης, ενώ υπήρχε σήμα από το Γενικό Επιτελείο λόγω ψηλών θερμοκρασιών να περιοριστούν οι ασκήσεις, εντούτοις αυτές συνεχίστηκαν με μόνο περιορισμό τη λήξη του μεσημεριανού προγράμματος. Όπως επισημαίνει το δικαστήριο, λόγω μη τήρησης των διαταγών ο στρατιώτης υπέστη θερμοπληξία λόγω της καταπόνησής του. Επίσης εντοπίζεται αμέλεια για το γεγονός ότι ενώ έκανε εμετό και έχασε τις αισθήσεις του, δεν μεταφέρθηκε έγκαιρα στο Νοσοκομείο που ήταν δίπλα, αλλά αρκετές ώρες μετά.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, επιδικάζεται ποσό 800.000 ευρώ ως γενικές αποζημιώσεις για πόνο, ταλαιπωρία, οδύνη και απώλεια της προσωπικής άνεσης, άλλες 800.000 ευρώ ως γενικές αποζημιώσεις για φροντίδα και αποκατάσταση συντήρησης και άλλες 400.000 ευρώ ως απώλεια μελλοντικών απολαβών.
Σήμερα ο 26χρονος βρίσκεται καθηλωμένος με 100% αναπηρία. Αρχικά μεταφέρθηκε στο ιατρείο του στρατοπέδου, αργότερα στο Νοσοκομείο Λάρνακας και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του στο Ισραήλ, με έξοδα του κράτους, όπου παρέμεινε δύο μήνες. Την ημέρα που υπέστη τη θερμοπληξία, επικρατούσαν πολύ ψηλές θερμοκρασίες, στη Λευκωσία με 43,5 βαθμούς Κελσίου.
Όπως τονίζεται από το Δικαστήριο, «οι επιπτώσεις στον Νεόφυτο στη σωματική, νοητική και ψυχική υγεία του ήταν κυριολεκτικά καταστρεπτικές. Ενώ ήταν ένας υγιής νέος 18 ετών με πηγαίο χαμόγελο, με όλο το μέλλον μπροστά του, κατέστη πλήρως εξαρτώμενος από άλλους, με απρόσφορο χαμόγελο και του αποστερήθηκε για πάντα κάθε δυνατότητα για ζωή όπως τους άλλους νέους. Η δυνατότητα βελτίωσης της κατάστασης του είναι ελάχιστη ώς μηδαμινή και δεν υπάρχει θα έλεγα, καμιά δυνατότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Η όποια υποστήριξη από τους διάφορους θεραπευτές του, είναι με σκοπό τη συντήρηση της κατάστασής του. Κάθε προσδοκία ή και όνειρα δεν αποτελούν πλέον μέρος της ζωής του. Η παντελής έλλειψη κάθε ελπίδας για ερωτική ζωή, δημιουργία οικογένειας, εργασίας και κάθε τι άλλο που έχει οποιοδήποτε άλλο άτομο της ηλικίας του, δεν είναι μόνο σίγουρη αλλά και παντοτινή. Ο Νεόφυτος είναι στη ζωή αλλά χωρίς ζωή», τονίζει ο δικαστής.
Το κράτος θεωρεί υπερβολικές τις αποζημιώσεις και προτίθεται να κάνει έφεση.


protothema.gr – policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr