Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Αποκάλυψη εφημερίδας “Εμπρός”: Υπόγειες διαδρομές αριστερών οργανώσεων και ξένων μυστικών υπηρεσιών !...


Ένα τηλεφώνημα από τα λεγόμενα «πακιστανικά» καρ­τοκινητά σήμανε συναγερμό στις κρατικές υπηρεσί­ες. Ο ιδιοκτήτης του, που αλλάζει αριθμό σχεδόν κάθε εβδομάδα, είναι σημαντικό διπλωματικό στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα. Όσο για τον αποδέκτη του τηλεφωνήματος, πρόκειται για πολύ γνωστό πρόσωπο στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που πραγματοποιεί μάλιστα, έντονη ακτιβιστική δράση, ενώ η εκπαιδευτικός σύντροφός του υπηρέτησε στο ίδιο σχολείο με την Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, την σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα.
Οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της Σκότλαντ Γιάρντ, που διαθέτει η αρχαιότερη υπηρεσία εθνικής ασφάλειας, αποκάλυψαν όχι μόνο την ύπαρξη δι­αύλων μεταξύ τους, κάτι αδιανόητο για έναν αριστεριστή που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερί­ες στην γειτονική χώρα, αλλά κάτι βαθύτερο. Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσαν την πληροφορία που είναι γνωστή στην εν λόγω αρχή για συνεργασία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και ατόμων του αναρχικού χώρου, για την πρόκληση ταραχών στην Αθήνα. Το διαφοροποιό στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά καταδείχθηκε ότι υπάρχουν οικονομικά ανταλλάγματα από την συγκεκριμένη συναλλαγή.
Πράγματι, μετά από συστηματική παρακολούθηση, άν­θρωπος πακιστανικής καταγωγής που ανήκει στον πολύ στενό κύκλο του φερόμενου ως «πατριάρχη» του αντιφα­σιστικού αγώνα, συναντήθηκε με υπάλληλο της τουρκικής πρεσβείας από τον οποίο παρέλαβε μια σακούλα γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Από την πρώτη στιγμή, τα μέλη του κλιμακίου που έκα­ναν τους πελάτες στο «αντιεξουσιαστικό στέκι» που πραγ­ματοποιήθηκε το ραντεβού, διαθέτοντας την ανάλογη αντισυμβατική εμφάνιση, θεώρησαν ότι πρόκειται για καταβο­λή χρημάτων. Όσο για τον σκοπό που δόθηκαν, δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ για να μάθουν. Λίγες ημέρες αργότερα, σε επεισό­δια με κουκουλοφόρους, συνελήφθησαν 12 άτομα, οι μισοί εκ των οποίων ήταν αλλοδαποί, στην κατοχή των οποί­ων εκτός από μερικά κέρματα, μολό­τοφ και αναπτήρες, βρέθηκαν χαρτο­νομίσματα των 50 ευρώ. Το στοιχείο αυτό ενίσχυσε την υπο­ψία των βαθμοφόρων που ήταν επικε­φαλής των ανακρίσεων, αφού είναι λο­γικά αδύνατο όλοι οι εμπλεκόμενοι να έχουν στην διάθεσή τους το ίδιο ακρι­βώς ποσό.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συ­γκεκριμένοι λαθρομετανάστες (δύο Αλ­βανοί, τρεις Σύριοι, ένας Ιρακινός), αλ­λά κι άλλοι υποτιθέμενα «ομοϊδεάτες» τους, λίγο πριν την έναρξη της επίθε­σης που διενήργησαν σε διμοιρία των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, είχαν πληρωθεί για την συμμετοχή τους σ’ αυτήν, από άτομο που τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν σε Πακιστανό ή υπή­κοο Μπαγκλαντές.
Πριν προλάβουν να «κλειδώσουν» την είδηση, σε νέα επεισόδια που έγιναν την νύχτα της Κυριακής 5 Ιουλίου αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, πραγματοποιήθηκαν νέες συλλήψεις.
Στα σακίδια και στις τσέπες όσων προσήχθησαν, βρέθη­κε το ίδιο ποσό χρημάτων, μόνο που αυτή την φορά το ύψος του έφτανε τα 30 ευρώ. Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πο­λίτη έβαλαν στο στόχαστρό τους συγκεκριμένο υπάλληλο της τουρκικής πρεσβείας, που κυκλοφορεί με άνεση τόσο στην πλατεία Θεάτρου και τους γύρω από την Ομόνοια δρόμους, όπου έχουν στηθεί πάγκοι παράνομων πλανο­δίων μικροπωλητών, όσο και στην περιοχή των Εξαρχείων.
Αποτέλεσμα ήταν να εντοπίσουν σε κατάστημα τριτοκο­σμικού που είναι χαρακτηρισμένος πολιτικός πρόσφυγας καθώς εμφανίζεται ως «κατατρεγμένος αριστερός Κούρ­δος», εκατοντάδες παρτίδες με κάρτες SIM. Ο αστυνομικός που εμφανίστηκε μετά τον Τούρκο υπάλ­ληλο στο συγκεκριμένο κατάστημα, διαπίστωσε ότι γινόταν ευρύτατη αγοραπωλησία κινητών σε τιμές που δεν ξεπερνούσαν τα 20 ευρώ. Η «περιέργειά» του τον οδήγησε και σε άλλες επισκέ­ψεις, επιτυγχάνοντας να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον «Κούρδο» ιδιοκτήτη από τον οποίο πληροφορήθηκε ότι μπορεί να του προμηθεύσει ατέλειωτο αριθμό καρτών, τις οποίες πρέπει να ξεφορτώνεται μετά τις συνομιλίες που θα κάνει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «βαλιτσάκια» που έχουν εγκα­τασταθεί κατά καιρούς σε διαμερίσματα πλησίον κατοικιών όπου μένει προσωπικό του εμπορικού τμήματος της πρε­σβείας και όχι μόνο, έχει «πιάσει» εκτός από κωδικοποιημένες συνομιλίες με στελέχη της άκρας αριστεράς και συνεχείς αλλαγές αριθμών καρτοκινητών. Το ενδιαφέρον με τα τηλέφωνα – σκιές, όπως τα αποκαλούν οι ειδικοί, είναι ότι ανήκουν σε αλλοδαπούς – φαντά­σματα, αφού εκτός από ψεύτικα ονόματα, έχουν δηλωθεί διευθύνσεις κατοικιών που δεν υπάρχουν.
Ιδιαίτερη ανησυχία στις αρμόδιες αρχές προκάλεσε και το γεγονός ότι από τις παρακολουθήσεις που έγιναν, προ­έκυψε ότι πολλοί πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτονται συχνά – πυκνά την Αθήνα, συμπτωματικά πα­ραμονές επεισοδίων, διατηρούν επαγγελματικούς δε­σμούς με Τούρκους επιχειρηματίες. Για παράδειγμα, ένας Ιταλός που πηγαινοέρχεται εδώ και χρόνια στην Ελληνική πρωτεύουσα, ο οποίος συνελήφθη στην πλατεία Συντάγματος μετά από επίθεση των γνωστών – αγνώστων κατά αστυνομικών των ΜΑΤ, αποκα­λύφθηκε ότι εργάζεται σε πολυεθνικό όμιλο τουρκικών συμφερόντων.
Αλλά και στον πρόσφατο βανδαλισμό συρμών του ΗΣΑΠ στο Θησείο, όπου «πιάστηκαν» 12 αλλοδαποί με ευρωπα­ϊκά διαβατήρια, εντοπίσθηκε «άρωμα» της ΜΙΤ, αφού οι τέσ­σερις εξ αυτών διαπιστώθηκε ότι ήταν τουρκικής καταγω­γής, ενώ δύο άλλοι ήρθαν κατευθείαν στην Αθήνα απ’ την Κωνσταντινούπολη. Υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν τεκμηριώσει πια την άποψη ότιπίσω α­πό τις περισσότερες ταραχές με την συμμετοχή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου κρύβεται η μυστική υπηρε­σία της γειτονικής χώρας.
Ένας, μάλιστα, από τους συλληφθέντες την περίοδο κατάληψης του κτι­ρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστη­μίου Αθηνών είχε ευθέως ομολογήσει ότι έχει «στρατευθεί» αντί χρηματικών ανταλλαγμάτων από τον Πακιστανό που «λύνει και δένει» στο περιβάλλον του αριστεριστή πολιτικού, με τον οποίο εμφανίζονται μαζί, δίπλα-δίπλα σε όλες τις «αντιφασιστικές» πορείες.
Το ερώτημα είναι γιατί ενώ υπάρ­χουν αρκετά στοιχεία για να «δέσουν» την ανθελληνική δραστηριότητα του συγκεκριμένου προσώπου, που προ­σπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώ­ρα μας, η Δικαιοσύνη δεν προχωρά στην σύλληψή του.
Πιστεύουμε να λάβουμε μια πειστική απάντηση για την περίεργη ολιγωρία των διωκτικών και δικαστικών αρχών, πριν είναι πολύ αργά για την εθνική ασφάλεια.

Γ. ΦΡΑΓΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com