Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ--Ισόβια στον Σμπώκο για τις μίζες στα εξοπλιστικά ...


Tον Γιάννη Σμπωκο για την προμήθεια του συστηματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού ΕΡΜΗΣ επι υπουργειας Ακη Τςοχατζοπουλου. Στους συγκατηγορουμένους του , τον πρωην αναπληρωτή διευθυντή της Δ/νςης εξοπλισμών Αντώνη Καντα και τον Νικο Λεονταρίτη στέλεχος της Δ/νσης εξοπλιςμων το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 25 ετών και 20 ετών αντίστοιχα, αναγνωρίζοντας τους τα ελαφρυντικά της ειλικρεινους μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετα την πράξη.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.
Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για άμεση συνεργίας σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, κάθονται ενώ ο Αντώνης Κάντας βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.
Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει.
Το δικαστήριο απέρριψε ως μη νόμιμο το αίτημα του Γιάννη Σμπώκου να του δοθεί αναστολή.
Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα αιτήματα των κκ Κάντα και Λεονταρίτη και χορήγησε αναστολή στην έφεσή τους. Στους δύο καταδικασθέντες επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους τρεις και δύο φορές το μήνα αντίστοιχα, και απαγόρευσης εξοδου από τη χώρα. Τέλος, επέβαλε τη στερηση των πολιτικών δικαιωμάτων για μία δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com