Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΤΡΑΓΙΚΟ: Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα στην ανεργία πτυχιούχων!...


Πως να περιμένεις καλύτερες ημέρες…
Μια χώρα, λένε οι οικονομολόγοι και οι κοινωνιολόγοι κρίνεται από τους τρόπους που έχει βρει να «εκμεταλλεύεται» τα «μυαλά» που παράγει η ανώτατη παιδεία της. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε το κοινωνικό – οικονομικό μοντέλο της είναι καταδικασμένο σε πλήρη αποτυχία!
Υπό το πρίσμα αυτό, τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα της κρίσης, είναι μαχαιριά στην καρδιά! Στη χώρα μας, εκτός από υψηλότατη ανεργία και υψηλά ποσοστά μετανάστευσης στους νέους, είναι και πρώτη παγκοσμίως στην ανεργία πτυχιούχων.
Σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού, την οποία επικαλείται το περιοδικό Forbes, ένας στους πέντε πτυχιούχους στην Ελλάδα είναι άνεργος, δηλαδή, ποσοστό 19,4%.

Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τη χώρα μας στην πρώτη θέση της λίστας του ΟΟΣΑ και ακολουθούν οι εξής χώρες:
• Ισπανία: 14,9%
• Τουρκία: 7,7%
• Ιρλανδία: 6,7%
• Γαλλία: 5,3%

Δείτε όμως τι συμβαίνει σε χώρες που έχουν λύσει τα «υπαρξιακά» τους και όχι μόνο προβλήματα και αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το επιστημονικό δυναμικό των πανεπιστημίων τους!
Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στη Νορβηγία, όπου το ποσοστό άνεργων πτυχιούχων είναι μηδαμινό (1,8%), όπως επίσης στη Γερμανία (2,4%) και στην Ν. Κορέα (2,9%).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com