Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

"AΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ" ME YΠΟΜΝΗΜΑ Ο κ. ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ !...


Η διαδικασία εκλογής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου έχει προκαλέσει ένταση στους κόλπους της δικαιοσύνης.Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου έχει διατάξει πειθαρχικό έλεγχο κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου αλλά και της συναδέλφου του εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατσάνη, σχετικά με την εκλογική διαδικασία που ακολουθήθηκε τον Νοέμβριο του 2014.
Σύμφωνα με την ηγεσία του Αρείου Πάγου η διαδικασία ήταν ” παράτυπη” . Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος διαφωνεί και κατέθεσε υπόμνημα στον προιστάμενο της επιθεώρησης δικαστηρίων Ν.Λεοντη στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται για τις συνθήκες εκλογής του και επιχειρώντας να απαντήσει στις βολές που δέχεται.
Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου στην παραγγελία της την 20-8-2015 προς τον επιθεωρητή δικαστηρίων , ανέφερε πως τόσο ο κ.Ντογιάκος όσο και η αντίπαλός του στις εκλογές, εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη , «με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους κατέστησαν υπεύθυνοι για το πλήγμα του κύρους και της αξιοπιστίας τόσο τους θεσμού της Δικαιοσύνης όσο και τους θεσμούς του αυτοδιοίκητου». Δηλαδή πως η εκλογή του κ. Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου τον Νοέμβριο του 2014 έγινε με παράτυπο τρόπο, καθώς βάσει του κανονισμού, δεν είχε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Η ιστορία ξεκινά με την προαγωγή του τότε προϊσταμένου Παναγιώτη Καραγιάννη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Λόγω της προαγωγής παραιτήθηκε από τη θέση του και προκηρύσσει κηρύχθηκαν εκλογές στις 29 Νοεμβρίου 2014. Σύμφωνα με τον νόμο 1756/1988, στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν οι μισοί εισαγγελείς του Εφετείου με βάση τη σειρά αρχαιότητας.
Στη λίστα που συνέταξε η εκτελούσα τότε χρέη προϊσταμένης, Γεωργία Τσατάνη, με τους εισαγγελικούς λειτουργούς που μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, συμπεριέλαβε 21 εισαγγελείς, μεταξύ αυτών και ο κ.Ντογιάκος, ο οποίος ηταν τελευταίος όσον αφορά στην αρχαιότητα. Κατά την πρόεδρο αυτό ήταν παράνομο γιατί ναι μεν είχε ληφθεί η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την προαγωγή του κ. Καραγιάννη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ωστόσο δεν είχε εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ, κάτι που έγινε τον επόμενο μήνα. Ως εκ τούτου κατά τη διενέργεια των εκλογών ο κ.Καραγιάννης εξακολουθούσε να ανήκει στη δύναμη της Εισαγγελίας Εφετών και έπρεπε να συμπεριληφθεί στην λίστα των εκλόγιμων ενώ ο κ.Ντογιάκος όχι.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Ντογιάκος , στο υπόμνημα του , αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:
Συμφωνα με διατάξεις του Ν.1756, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει δικαιοδοσία μόνο στους δικαστές και όχι στους εισαγγελείς, οι οποίοι εποπτεύονται από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Επιπλέον, βάση του ίδιου νόμου προβλέπεται ότι οι μόνοι αρμόδιοι για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης όλων των δικαστικών λειτουργών, είναι εκτός από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Προϊστάμενος της επιθεώρησης δικαστηρίων. Ο δε Υπουργός Δικαιοσύνης όταν παραγγέλλει τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος εισαγγελικού λειτουργού, αναθέτει αυτή σε εισαγγελέα ανώτερου βαθμού από εκείνον που κατέχει ο ελεγχόμενος. Εν ολίγοις στην προκειμένη περίπτωση η παρέμβαση της κ.Θάνου ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό. Επί της ουσίας δε του θέματος, υποστήριξε πως ορθώς συμπεριλήφθη στη λίστα αφού ο κ. Καραγιάννης παραιτήθηκε ενώ εκ του νόμου δεν μπορούσε να διεκδικήσει για δεύτερη φορά τη θέση του προϊσταμένου, ενώ όπως αναφέρει, και ο ίδιος ο κ.Καραγιάννης δεν εξέφρασε καν τέτοια πρόθεση.
Πέραν αυτών , αναφέρουν, πως είναι απολύτως βέβαιο ότι αν συνέτρεχε οποιαδήποτε παρανομία ή αμφισβήτηση σχετικά με τον αριθμό και τα πρόσωπα των υποψηφίων, θα προβαλλόταν σχετική ένσταση τουλάχιστον εκ μέρους κάποιου εξ αυτών, ο οποίος ασφαλώς και θα είχε άμεσο έννομο συμφέρον προς τούτο. Εν προκειμένω, η κ. Τσατάνη η οποία βρίσκεται στην «περίεργη» θέση να έχει χάσει τις εκλογές που διεκδικούσε και να ελέγχεται ταυτόχρονα για ευνοϊκή μεταχείριση του αντιπάλου της σε αυτές…


























































http://www.makeleio.gr/?p=457176

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com