Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ που ΣΟΚΑΡΕΙ: 1 στα 5 ελληνόπουλα πεινάει στο σχολείο – Αυτή είναι η Ελλάδα των μνημονίων…




Είναι τραγικό…
Τα ελληνόπουλα πεινάνε στο σχολείο τους λόγω των  μνημονίων και της οικονομικής κρίσης!
Το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής παρουσίασε στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε και τα οποία προκαλούν τον απόλυτο θυμό όλων μας
Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis χαρακτήρισε σοβαρότατες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε ευπαθείς περιοχές της χώρας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Ινστιτούτο την σχολική περίοδο 2014-2015 προέκυψε ότι τα μισά από τα παιδιά ευπαθών περιοχών, αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ενώ το 21% εξ αυτών, πεινάει.
Τα  παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της κρίσης καθώς σύμφωνα με την έρευνα, οι μαθητές που αντιμετωπίζουν την επισιτιστική κρίση βιώνουν έντονα συναισθήματα φόβου, λύπης, θυμού και ανησυχίας για το μέλλον. Σύμφωνα με την Αθηνά Λινού, ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι 2.032 σχολεία απ όλη την Ελλάδα, δηλαδή το 16% των δημόσιων σχολείων και περίπου 250.000 μαθητές, έχουν αιτηθεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Διατροφή», που υλοποιεί η Prolepsis. Πρόκειται για πρόγραμμα σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευάλωτων περιοχών και υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά, έχοντας διαθέσει από το 2012, περισσότερα από 11 εκατομμύρια γεύματα, σε 450 περίπου σχολεία και 75.000 μαθητές.
Οι μειώσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο μέσο οικογενειακό εισόδημα ξεπερνούν το 33% και σε συνδυασμό με τις περικοπές δαπανών στην υγεία και την παιδεία έχουν οδηγήσει, όπως είπε η κ. Λινού το 36% του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, με δραματικές επιπτώσεις στη ζωή της οικογένειας και ιδίως των οικογενειών που διαβούν σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Τα παιδιά που πεινάνε κάνουν περισσότερες απουσίες από το σχολείο, ή διακόπτουν τη φοίτηση, ενώ το ποσοστό των μαθητών που απουσιάζουν συχνά από το σχολείο για λόγους υγείας ανέρχεται στο 18% για τις επισιτιστικά ανασφαλείς οικογένειες έναντι 8% των παιδιών που προέρχονται από ασφαλείς οικογένειες. Σύμφωνα με την κ. Λινού οι μαθητές επισιτιστικά ανασφαλών οικογενειών δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν στο σχολείο και να αποδώσουν στα μαθήματά τους. «Το πρόβλημα πέρα από τα θέματα υγείας, μπορεί να οδηγήσει σε πνευματική υποβάθμιση και συρρίκνωση, η οποία επιβαρύνει επιλεκτικά τις πιο ευάλωτες κοινωνικο-οικονομικά πληθυσμιακές ομάδες, με τεράστιες μακροπρόθεσμες συνέπειες για το μέλλον της χώρας».























































 http://www.makeleio.gr/?p=457133

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com