Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ…ΤΟΥΡΚΟΙ...


Το άμεσο τουρκικό ενδιαφέρων για το μεγάλο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, έχουν εκδηλώσει οι Τούρκοι καθώς, όπως αναφέρεται, η οικονομική κρίση της Ελλάδας προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τουρκικές επενδύσεις στην χώρα μας.
Το εντυπωσιακό είναι πως το ενδιαφέρων αυτό για τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα έρχεται από τον τουρκικό Πόντο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Τράπεζας Ανάπτυξης του Πόντου, İhsan Uğur Delikanlı, σε δηλώσεις του στον τουρκικό τύπο ανέφερε ότι η τράπεζα του ενδιαφέρεται άμεσα για το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς των αεροδρομίων και της ενέργειας. Για τους τομείς αυτούς, όπως τόνισε ο Τούρκος τραπεζίτης, υπάρχουν πολλές τουρκικές φίρμες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Αλλά μεγάλο ενδιαφέρων έχουν οι Τούρκοι και για τον τομέα των ελληνικών τραπεζών. Όπως αναφέρεται σε τουρκικά δημοσιεύματα, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει κάνει τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών πολύ δελεαστικές και πολλοί Τούρκοι ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν τα χρήματα τους εκεί.
Ο İhsan Uğur Delikanlı δεν παρέλειψε να τονίσει και την οικονομική ανάπτυξη που έχει σημειώσει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια, κάνοντας την ένα «κράτος πιλότο» ανάπτυξης, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ανάπτυξη που όμως εδώ και δυο χρόνια έχει παρουσιάσει έντονα σημάδια ύφεσης.
Πάντως δεν αποκλείεται στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, για πολλούς ξεπουλήματος της ελληνικής περιουσίας, να δούμε σε λίγο καιρό και τουρκικές σημαίες να κυματίζουν στα αεροδρόμια της χώρας μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr