Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση με Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ...







Πειραιάς 29-09-2015

Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαχωρίσουμε πλήρως τη θέση μας απέναντι σε μια αντικαταστατική Ομοσπονδία, η οποία δεν σέβεται τον εαυτό της, τον λόγο ύπαρξής της, την ιστορία και το έργο της, δεν μας εκφράζει και δεν μας αντιπροσωπεύει πλέον.



Όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε στο εξής παράδοξο, να έχουμε υπερασπιστή της διοίκησης για τα θέματα των μεταθέσεων τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Αθανάσιο, απέναντι στα συμφέροντα των συναδέλφων, ο οποίος αδιαφόρησε πλήρως εως τον βαθμό που συνέργησε συνειδητά για τη σωρεία παρατυπιών που έλαβαν χώρα στο συμβούλιο μεταθέσεων για δικούς τους καιροσκοπικούς λόγους.

Αυτή την κατάσταση δε μπορούμε να την ανεχτούμε άλλο. Στο πλαίσιο αυτό της διαφοροποίησής μας, πραγματοποιήσαμε σήμερα συνάντηση αντιπροσώπων μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο.

Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στον κ. Υπουργό για: α) τις εκδοθείσες ή υπό έκδοση νέες μεταθέσεις έτους 2015 λόγω των παρατυπιών που τις καθιστούν παράνομες στο σύνολό τους, β) την αναδιάρθρωση των Λιμενικών Αρχών και Υπηρεσιών (Καλλικράτη) καθώς και την υπάρχουσα κατανομή των οργανικών θέσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός, μας ζήτησε να καθησυχάσουμε τους συναδέλφους που βρίσκονται εν αναμονή διαταγών μεταθέσεων και δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο αυτές τις οποίες επιθυμούν οι συνάδελφοι. Αναγνώρισε την ανάγκη επανεξέτασης του Λιμενικού Καλλικράτη και της ανακατανομής των οργανικών θέσεων σε δεύτερο χρόνο, ενώ άμεσα στις προθέσεις του είναι η βελτίωση του Π.Δ. μεταθέσεων, έχοντας ως βάση στη συζήτηση, στην οποία υποσχέθηκε ότι θα συμμετέχουμε, το υπάρχον Π.Δ. 33/09 όπως ισχύει. Επίσης, μας διαμήνυσε ότι θα γενταχθούν στις διατάξεις του άρθρου 56 του ν. 4310/2014 (24μηνο) όσοι έχουν ήδη μετατεθεί.

Συνδικαλισμός χωρίς μικροπολιτικά και ατομικά συμφέροντα, υπάρχει και θα εντείνει τις προσπάθειές του με προτεραιότητα τον συνάδελφο.


Οι Ενώσεις

Κεντρικής Μακεδονίας
Ο Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Σοφοκλής

Ανατολικής Μακεδονίας
Ο Πρόεδρος

Αλεξανδρίδης Νικόλαος

Ανατολικής Κρήτης
Ο Πρόεδρος

Δραμητινός Γεώργιος

Δυτικής Κρήτης
Ο Πρόεδρος

Καρτάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com