Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε πως βάζουν χέρι τα ξένα κέντρα αποφάσεων στα δάνεια των Ελλήνων!...


Για ξεπούλημα τα δάνεια των Ελλήνων…

Καλώς τες τις «ωραίες» ειδήσεις και ας άργησαν!!! Εμείς το λέγαμε μήνες τώρα, πως έτσι όπως πάνε τα πράγματα και οι τράπεζες συσσωρεύουν «κόκκινα δάνεια», κάποια στιγμή θα σκάσει η φούσκα και αρχίσει το «πανηγύρι» με τις διεθνείς εταιρίες που θα τα αγοράζουν πιτ παρά…
Και φυσικά δεν πέσαμε καθόλου έξω, καθώς μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και πάντα βάση του «αριστερού» τρίτου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναμένονται άμεσα δράσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις για τη δημιουργία της αγοράς κόκκινων δανείων.
Και σίγουρα θα διερωτάστε πως θα γίνει αυτό το «παζάρι» με τα δάνεια. Διαβάστε λοιπόν
Τεχνοκράτες θα δημιουργήσουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δημιουργία της αγοράς NPL’s, μέσω αδειοδότησης νέων παικτών και θέσπισης θεσμικών λειτουργιών.
Αυτό σημαίνει ότι θα επιτραπεί, υπό όρους, η πώληση κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε άλλους φορείς. Με την εξέλιξη αυτή, μπαίνει «ταφόπλακα» στο σενάριο για τη δημιουργία μιας  bad bank, δηλαδή μιας τράπεζας που θα μάζευε όλα τα κόκκινα δάνεια.
Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ο ρόλος του ΤΧΣ, στο εσωτερικό των τραπεζών, θα ενισχυθεί καιθα προκύψουν αλλαγές τόσο στην αξιολόγηση των στελεχών των πιστωτικών ιδρυμάτων, όσο και στην αλλαγή των διοικήσεων τους.
Βασικός στόχος της ενδυνάμωσης του ρόλου του ΤΧΣ, είναι να παραμείνουν ιδιωτικές οι τράπεζες και φυσικά να συμμετέχουν και οι ιδιώτες στην ανακεφαλαιοποίηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com