Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ--Πιο βαρύ μνημόνιο δεν γινόταν...


Ήταν να μην γίνουν οι εκλογές και οι κάλπες βγάλουν για άλλη μια φορά την «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Το νέο, τρίτο και βαρύτερο μνημόνιο είναι παρών και οι νέοι υπουργοί θα πρέπει να αρχίσουν να «τρέχουν» για να προλάβουν να ολοκληρώσουν τους ενδιάμεσους νόμους και να αρχίσει η εφαρμογή του. Ο λόγος της βιασύνης είναι πολύ απλός και αφορά τα 3 δις. ευρώ της καθυστερημένης δόσης που περιμένει να εκταμιευτεί όταν  θα ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα που περιμένουν στα συρτάρια του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο λογαριασμός του Μνημονίου αγγίζει τα 4,8 δισ. ευρώ, τα οποία θα κληθούν να τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος του έτους.
Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελµατίες, αγρότες και επιχειρήσεις θα πρέπει να προσέλθουν στα ταμεία της Εφορίας για την εξόφληση σειράς φόρων.
Επιχειρήσεις και αγρότες πρέπει να πληρώσουν τις αυξηµένες προκαταβολές φόρου για το επόµενο έτος, όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, όλοι σχεδόν οι πολίτες τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.
Ταυτόχρονα είναι στον αέρα το θέμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, θέμα για το οποίο προεκλογικά υπήρχε δέσμευση για ισοδύναμα, αυξάνεται ο φόρος στα εισοδήματα από ενοίκια, καταργείται η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, το αγροτικό πετρέλαιο και έρχεται βροχή νέων μέτρων.
Δεν είναι όμως τα προαπαιτούμενα που αναμένουν την έγκρίση της νέα Βουλής, αλλά και όλα τα νέα μέτρα του μνημονίου που θα πρέπει να ισχύσουν άμεσα:
-Από 1η Οκτωβρίου χάνουν  την έκπτωση στον ΦΠΑ μια σειρά από νησιά. Τα υπόλοιπα θα την υποστούν τον Ιούνιο. Μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει καταργηθεί παντού. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια νησιά θα χάσουν πρώτα τον μειωμένο ΦΠΑ.
-Από την 1η Οκτωβρίου αυξάνεται, ακόμη, ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6% στο 13%.
-Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισµού 2016. Οι φόροι το 2016 θα είναι αυξημένοι κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος.
-Τον Οκτώβριο θα αλλάξει η ρύθμιση των 100 δόσεων. Θα αυξηθεί το επιτόκιο της κάθε δόσης, ενώ θα μπουν εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια για το ποιοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν µε το σηµερινό αριθµό δόσεων και ποιοι σε λιγότερες.
-Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι αυτόµατες κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων.
-Προβλέπεται αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το φορολογικό έτος 2016 και στο 26% για το φορολογικό έτος 2017.
-Αυξάνεται η φορολογία για τα εισοδήµατα από ενοίκια στο 15% από 11% για εισοδήµατα µέχρι 12.000 ευρώ και στο 35% από 33% για άνω των 12.000 ευρώ.
-Μειώνεται η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρµανσης: Το µνηµόνιο ορίζει ότι θα πρέπει να µειωθεί κατά 50% η δαπάνη για την επιδότηση του πετρελαίου θέρµανσης.
-Οι αγρότες θα προµηθεύονται το πετρέλαιο ακριβότερα στην τιμή του πετρελαίου κίνησης χωρίς καμία επιστροφή φόρου.
-Εκτός των φορολογικών μέτρων μέσα στον Οκτώβριο έρχονται μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό και άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr