Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Απόφαση ΣτΕ. Ποιοι και γιατί προσπαθούν να “πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα”, παραμονές των εκλογών ;;;


Η απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθών των “ενστόλων” είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους μας.
Θα θυμίσουμε απλά πως σύμφωνα με αυτή, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με τις υπ’ αριθμ. 2192-2196/2014 αποφάσεις της δικαίωσε τους ένστολους όλων των Σωμάτων, εν ενεργεία και αποστράτους, για τις αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών τους. Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ σχεδόν ομόφωνα, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων και όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ’ επιταγή του νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές.


Η κυβέρνηση με απλά λόγια έπρεπε να εφαρμόσει κατά γράμμα την απόφαση και αυτό σημαίνει ότι:
• Οι μισθοί των στρατιωτικών πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ήταν τον Αύγουστο του 2012. Και πρέπει να επιστρέψουν άμεσα.
•Άλλες περικοπές δεν μπορούν να γίνουν στους στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας.
•Νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να προβλέπει χαμηλότερους μισθούς απ΄ αυτούς που έπαιρναν οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας τον Αύγουστο του 2012.
•Μοναδική καθυστέρηση που μπορεί να “παίξει” η κυβέρνηση είναι η “αναδρομικότητα” των χρημάτων που κακώς σύμφωνα με το ΣτΕ έκοψε από τους μισθούς.
Είναι επίσης γνωστό ότι η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ΠΟΤΕ επί της ουσίας. Υπήρξε μόνο ΜΕΡΙΚΗ συμμόρφωση αλλά η απόφαση ΔΕΝ εφαρμόστηκε!!!
Το επόμενο βήμα ήταν οι στρατιωτικοί να προσφύγουν στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ για την μη υλοποίηση της απόφαση. Κι εκεί υπήρξε δικαίωση και μάλιστα επιβλήθηκε πρόστιμο στο ελληνικό κράτος για την μη εφαρμογή της απόφασης τους ΣτΕ.
Τις τελευταίες μέρες λοιπόν έγινε γνωστό πως πιστώθηκε στο λογαριασμό της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, που επέβαλε ως πρόστιμο στο Υπουργείο Οικονομικών το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ, για τη μη συμμόρφωση του Δημοσίου στην υπ’ αριθμ 2193/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Το ποσό αυτό παρουσιάζεται από την ΠΟΕΣ και τον πρόεδρο της Ανέστη Τσουκαράκη (πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αττικής) ως μεγάλη νίκη και δικαίωση των στρατιωτικών! Είναι όμως δικαίωση;;;
Απλά ερωτήματα βγαίνουν αυτόματα μετά από αυτές τις “εξελίξεις”…
-Αυτό είναι που διεκδικήσαμε και πετύχαμε οι στρατιωτικοί;;;
-Αυτό ήταν το ζητούμενο;;; Να πάρει μία Ένωση 50.000 ;;;
-Είναι δικαίωση των Στρατιωτικών;;;
-Γιατί παρουσιάζεται σαν “νίκη” και “ξεχνάμε” την απόφαση του ΣτΕ που ΔΕΝ υλοποιήθηκε ΠΟΤΕ;;;
-Ποιον-Ποιους βολεύει να θεωρήσουν οι στρατιωτικοί ότι δικαιώθηκαν και να ξεχάσουν αυτούς που υποσχέθηκαν αλλά δεν υλοποίησαν την απόφαση του ΣτΕ;;;
-Γιατί τόση κοροϊδία;;;

Τα συμπεράσματα δικά σας…
Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ:
Το πρόστιμο για την μη υλοποίηση της απόφασης “εισπράχτηκε” από την Ένωση Αττικής. Ως γνωστόν στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι παρακάτω: 1) Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος, 2) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, 3) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, 4) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, 5) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, 6) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και 7) Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, όπως επίσης 590 στρατιωτικοί και Λιμενικοί.
Αφού προσέφυγαν όλοι αυτοί, γιατί το πρόστιμο το εισπράττει η Ένωση Αττικής;;;
Σύντομα η συνέχεια και με άλλες ερωτήσεις και απαντήσεις…


Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com